Ontwikkelaar: PlayStation 5 (PS5) is dankzij SSD en AMD’s Zen 2-architectuur enorme stap vooruit

Gaming

Sony onthulde eerder dit jaar enkele details over de hardware van de PlayStation 5 (PS5), echter gaf het weinig informatie prijs over wat we van de games kunnen verwachten. Een van de belangrijkste veranderingen is dat de console voor het eerst wordt uitgerust met een geavanceerde SSD en dat is volgens een ontwikkelaar een belangrijke stap voorwaarts. Het is nog niet duidelijk of het gaat om een hybride oplossing, waarbij de SSD naast een traditionele harde schijf wordt geplaatst, maar ontwikkelaars zijn in ieder geval enthousiast over de komende generatie consoles.

→ Lees ook: Alles wat we tot nu toe over de PlayStation 5 (PS5) hebben gehoord

Voordelen PlayStation 5

In gesprek met Gaming Bolt zegt Tim Ash van BoxFrog Games dat een PS5 met een SSD een grotere verbetering is dan de meeste gamers realiseren. Een mening die overigens wordt gedeeld door meer ontwikkelaars. “Lost Wing (de nieuwste game van BoxFrog Games) heeft veel respawning (als ik het speel) en moet daardoor veel laden”, aldush Ash. “Gelukkig zijn de laadtijden erg kort na de eerste keer laden, maar de komst van krachtige SSD’s naar de PS5 is een grotere deal voor algemene prestaties dan ik denk dat veel mensen beseffen.”

Daarnaast is hij blij met het nieuws dat de PlayStation 5 gebruik zal maken van de AMD Zen 2-architectuur. “Het zal een enorme stap vooruit zijn”, zei hij. “Het neemt zoveel beperkingen weg met hoeveel berekeningen we meteen kunnen uitvoeren, we hebben zoveel ideeën die heel moeilijk of zelfs onmogelijk zijn te implementeren met de huidige generatie consoles. Het vermindert ook de ontwikkelingstijd aanzienlijk, omdat er minder tijd hoeft te worden besteed aan optimalisatie.”

De PlayStation 5 wordt in 2020 uitgebracht en krijgt in dat jaar direct concurrentie van de volgende generatie Xbox, Project Scarlett. Onder de motorkap van de PlayStation 5 vinden we een processor die gebaseerd is op de derde generatie Ryzen-serie van AMD. De chip is voorzien van acht cores van de nieuwe 7nm Zen 2-microarchitectuur van het bedrijf. Op het grafische vlak zal er gebruik worden gemaakt van een aangepaste variant van de Radeon Navi-familie met ondersteuning voor ray tracing. Deze technologie wordt toegepast voor het creëren van realistische belichting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*