PlayStation 4 Neo of PS4.5 wordt in september aangekondigd

Gaming

Sony bevestigde in juni dat de geruchten over de komst van een verbeterde PlayStation 4 Neo kloppen, maar sindsdien is het relatief stil gebleven. Het enige wat we hebben gehoord is dat de PlayStation 4 Neo of PS4.5 nog dit jaar op de markt wordt gebracht, mogelijk samen met de komst een kleinere en zuinigere versie van het huidige model.

Sony PlayStation 4 Neo

Daar komt vandaag verandering in, want volgens Gameblog en Vice zal de onthulling van de PlayStation 4 Neo op woensdag, 7 september plaatsvinden in New York. Het evenement zal een week voor de Tokyo Game Show van start gaan en daar lijkt een goede reden voor te zijn. De verwachting is namelijk dat de Nintendo NX tijdens deze gamebeurs wordt gepresenteerd en Sony wil naar alle waarschijnlijkheid voorkomen dat de Neo wordt ondergesneeuwd door het nieuws over een geheel nieuwe console.

Op dit moment zijn er nog geen verdere details bekend over het evenement en wat er precies zal worden aangekondigd. Mocht het gerucht kloppen, dan is het aannemelijk dat Sony ergens in de komende twee weken begint met het versturen van uitnodigingen naar de pers. Een aankondiging in september lijkt eveneens te betekenen dat de kans groot is dat de verbeterde PlayStation 4 Neo nog dit jaar op de markt wordt gebracht. Het ligt in onze ogen voor de hand dat de console samen met de PlayStaion VR-headset op 13 oktober wordt gelanceerd.

Gamers die al in het bezit zijn van de PlayStation 4 hoeven zich overigens geen zorgen te maken over de nabije toekomst, want alle bestaande en nieuwe games zullen speelbaar zijn op zowel de PS4 als PS4 Neo. De nieuwe console zal wel in staat zijn om mooiere beelden te produceren op hogere resoluties, en daarnaast komt het systeem ook met ondersteuning voor de weergave van 4K-video’s, zoals bijvoorbeeld via Netflix of YouTube. Meer informatie over de exacte specificaties van de console vind je hier.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com 13 oktober 2016 €399,-
Media Markt 13 oktober 2016 €399,-
Coolblue 13 oktober 2016 €399,-

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*