Nintendo Switch 2 uitgesteld: release begin 2025

Gaming

Verwacht werd dat de Nintendo Switch 2 in de tweede helft van 2024 zou worden gelanceerd, maar het Japanse bedrijf heeft naar verluidt zijn plannen gewijzigd. Nintendo zou ontwikkelaars hebben geïnformeerd dat de nieuwe console pas begin 2025 op de markt komt.

Nintendo Switch 2 uitgesteld

Volgens Bloomberg zal de Switch 2 pas in maart van volgend jaar op zijn vroegst verschijnen. Dit betekent dat de console de feestdagen zal missen, een periode die normaal gesproken ideaal wordt geacht voor nieuwe productlanceringen. De huidige Nintendo Switch werd in maart 2017 gelanceerd en heeft inmiddels meer dan 132 miljoen exemplaren verkocht.

Een bron suggereerde dat de vertraging bedoeld is zodat Nintendo betere first-party games kan ontwikkelen voor de Nintendo Switch 2. Volgens analist Serkan Toto hoeven gamers dit jaar weinig nieuwe games voor de Switch verwachten, omdat de grootste titels worden achtergehouden voor de nieuwe Switch. “Het bedrijf zal nog steeds proberen de grote publiekstrekkers te bewaren voor de volgende console, dus 2024 zou vooral remakes van oude Nintendo-hits kunnen zien. In ieder geval zal 2024 veel uitdagender zijn voor Nintendo zonder een nieuw apparaat”, aldus Toto.

Een woordvoerder van Nintendo verklaarde dat het bedrijf momenteel geen verdere mededelingen heeft. Wat betreft een mogelijke opvolger van de Switch, blijft de gamemaker terughoudend, terwijl president Shuntaro Furukawa beloofde om de plannen voor het volgende fiscale jaar te bespreken na de rapportage van de resultaten van het kwartaal tot maart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*