.

Nintendo Classic Mini: NES speelt nu ook SNES-, GameBoy- en Sega Genesis-games

Gaming

Onlangs slaagden hackers erin om extra games te installeren op de Nintendo Classic Mini: NES, maar een nieuwe hack maakt het nu ook mogelijk om games van andere consoles te spelen. Een nieuwe oplossing geeft eigenaren toegang tot games uit de bibliotheek van de Super NES (SNES), GameBoy en de Sega Genesis (Mega Drive).

Nintendo Classic Mini: NES

SNES-, GameBoy- en Sega Genesis-games

De hackers hebben gebruik gemaakt van RetroArch om de games voor de SNES, GameBoy en Sega Genesis te emuleren. De gebruikersinterface echter nog verre van perfect en op bepaalde momenten draaien die games niet vlekkeloos. Uit een video blijkt dat bepaalde games zo nu en dan flink vertragen, hoewel het mogelijk is dat de software nog niet voldoende geoptimaliseerd is voor de Nintendo Classic Mini: NES.

Dankzij deze hackers werd eerst mogelijk om meer dan 30 games te installeren, de vooraf ingestelde limiet van Nintendo, en onlangs wist een gebruikers zelfs de volledige line-up van de NES en Famicom op de Classic Mini: NES te installeren. Een andere modder transformeerde een Famicon Mini in een GamBoy-versie van de Japanse variant op de Classic Mini: NES. Daarnaast werd er in de broncode van de emulator ook een verborgen boodschap boodschap van Nintendo ontdekt. De boodschap van Hanafuda Captian was gericht op hackers en het Japanse bedrijf heeft vermoedelijk dan ook met dit scenario rekening gehouden.

Aangezien er geen NES-games meer aan de Classic Mini: NES kan worden toegevoegd, hebben hackers hun zinnen gezet op andere consoles, met in het bijzonder de SNES, GameBoy en Sega Genenis, ook bekend als de Mega Drive.

Nieuwe voorraad in maart

In december heeft Nintendo nog verschillende exemplaren van de Nintendo Classic Mini: NES uitgeleverd aan Coolblue en Wehkamp, maar de verwachting is dat de volgende voorraad in maart verschijnt. Mocht je automatisch op de hoogte willen blijven, zorg dan dat je je inschrijft op de site van een van de aanbieders: Media Markt, Bart SmitIntertoysBol.com en Coolblue.nl. Op de site van de Bart Smit en Intertoys kun je eveneens controleren of de Classic Mini: NES in een van de winkels op voorraad is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren