Nieuwe teaser en gelekte map lijken komst Red Dead Redemption 2 te bevestigen

Gaming

Gisteren publiceerde ontwikkelaar Rockstar een teaser op zijn officiële website en social media-accounts dat duidelijk leek te wijzen op de komst van een nieuwe Red Dead-game – een logo van het bedrijf op een vervuilde rode achtergrond. We lijken ook niet veel langer te hoeven wachten op meer informatie, want vandaag is er opnieuw een afbeelding gepubliceerd waarop we de contouren zijn te zien van enkele cowboys.

Nieuwe Red Dead-game

Op de afbeelding zien we zeven verschillende personages en verschillende gamers suggereren dat dit een verwijzing is naar de film ‘The Magnificent Seven’. Rockstar heeft in het verleden laten zien dat het soms films gebruikt voor inspiratie, zoals Vice City en Scarface of Heat en de bankovervallen in Grand Theft Auto V. Een verwijzing naar een bestaande Red Dead-game kunnen wij niet vinden en dat betekent dat het naar alle waarschijnlijkheid gaat om een volledig nieuwe titel.

Daarnaast is het overduidelijk dat veel gamers uitkijken naar de komst van een nieuwe Red Dead-game of mogelijk zelfs de opvolger van Red Dead: Redemption, de laatste game uit de serie die in 2010 werd uitgebracht voor de Xbox 360 en PlayStation 3. In nog geen 24 uur werd de tweet namelijk meer dan 100.000 geretweet, terwijl de teller van het aantal Facebook-likes inmiddels op meer dan 220.000 staat.

De komst van een nieuwe Red Dead-game komt niet als een complete verrassing, want in april van dit jaar deelde Techradar een kaart waarop de vermeende wereld van de game is te zien. Op de onderstaande kaart is te zien dat Great Plains, waar het Blackwater gebied van de eerste game was gevestigd, opnieuw aanwezig zal zijn. Bovendien zijn er verschillende eilanden zichtbaar op de rand van de kaart, wat zou kunnen betekenen dat de speler in staat is om te zwemmen of om met de boot naar een nieuwe locatie te varen.

red-dead-redemption-kaart

Wanneer Rockstar de game officieel gaat onthullen is op moment van schrijven nog onbekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*