Red Dead Redemption 2 aankondiging lijkt dichterbij te komen

Gaming

Rockstar kondigde eerder deze week aan dat Red Dead Revolver in de PlayStation Store te koop is voor de PlayStation 4, maar dat is mogelijk niet het enige nieuws over de serie. Het bedrijf wijzigde vandaag namelijk zijn logo op Rockstar Newswire, Twitter, Facebook en de officiële website. Op deze sites is momenteel een rode afbeelding te zien met in het midden het logo van Rockstar.

Nieuwe Red Dead-game op komst?

Het is moeilijk te zeggen waar het om zal gaan, echter ligt het voor de hand dat het gaat om een volledig nieuwe game, zoals bijvoorbeeld een opvolger van Red Dead Redemption. In 2010 bracht Rockstar deze game uit voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. In de afgelopen maanden gaan er de nodige geruchten rond over de opvolger, maar tot op heden heeft Rockstar nog niets officieel aangekondigd.

Vooralsnog kunnen we alleen maar gissen wat de afbeelding heeft te betekenen, hoewel het zonder twijfel opmerkelijk is dat de eerste game uit de serie, Red Dead Revolver, uit het niets werd toegevoegd aan de PlayStation Store. Het is namelijk niet aannemelijk dat Rockstar een buzz wil creëren voor een game die in 2004 is uitgebracht en grafische ongewijzigd is gebleven.

Duidelijk is in ieder geval dat een nieuwe Red Dead-game op veel interesse van gamers kan rekenen. Toen het eerder dit jaar mogelijk werd om Red Dead Redemption te spelen op de Xbox One, stegen de verkoopcijfers met maar liefst 6329% op Amazon. De game steeg destijds van plek 1093 naar 17 op de lijst met populairste games.

Een andere mogelijkheid is dat er een pc-versie van Red Dead Redemption wordt uitgebracht. Heel aannemelijk is dat overigens niet, want vorig jaar zei Kris Robert, ontwerper van de Red Dead Redemption multiplayer, nog dat Rockstar nooit serieus een pc-versie heeft overwogen en dat het alleen een game zou worden voor consoles.

In mei van dit jaar onthulde moederbedrijf, Take-Two, dat er binnenkort nieuwe games worden aangekondigd, maar dat ze pas na april 2017 zullen verschijnen. Het bedrijf gaf tegelijkertijd ook aan dat Red Dead een belangrijke franchise is, net zoals Grand Theft Auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*