Nieuwe Harry Potter-game in ontwikkeling voor consoles

Gaming

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic Labs kondigde afgelopen woensdag aan dat er een nieuwe augmented reality-game in ontwikkeling is op basis van de Harry Potter-franchise. Deze game zal vallen onder Portkey Games, vernoemd naar het magische item uit de boeken- en filmserie. Het blijkt echter dat Harry Potter Wizards Unite niet de enige game is die ontwikkeling is, want Portkey Games zou ook werken aan een game voor de consoles.

Het is nog onbekend wat de rest van de Harry Potter-games zullen zijn, echter suggereert een update op Pottermore dat ze bekende en nieuwe personages zullen bevatten. We zullen deze vertrouwde Harry Potter-personages krijgen te zien op verschillende momenten in hun leven. “Met Portkey Games zijn we verheugd om de verzoeken van fans te beantwoorden voor meer games die gebaseerd zijn op de Wizarding World van J.K. Rowling”, aldus Warner Bros. Interactive Entertainment-president David Haddad.

“We werken samen met getalenteerde makers om games te bouwen die zich focussen op verhalen die door de speler gegenereerd worden en die naast het magische universum van J.K. Rowling zullen leven.” Verdere details zijn er nog niet beschikbaar over de nieuwe Harry Potter-games, maar meer details zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Het is op het gebied van Harry Potter-games lang stil geweest, echter lijkt daar volgend jaar verandering in te gaan komen. Electronic Arts was tot op heden altijd verantwoordelijk voor de games die ten tijde van de films verschenen, terwijl de Harry Potter Lego-games door Warner Bros. op een later moment werden uitgebracht. Daarnaast verscheen er in de tussentijd ook nog een Harry Potter-game voor Kinect.

De AR-game Harry Potter: Wizards Unite verschijnt volgend jaar voor iOS en Android. Spelers zullen net als in Pokémon Go in de echte wereld op zoek kunnen gaan naar power-ups, locaties verdedigen en hun omgeving verkennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*