Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic kondigt Harry Potter-game aan

Gaming

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic werkt aan een nieuwe augmented reality-game op basis van de populaire Harry Potter-franchise, zo maakte het bedrijf vandaag bekend op de officiële website. De game wordt onder de titel Harry Potter: Wizards Unite gelanceerd en de gameplay-ervaring zal vergelijkbaar zijn met Pokémon Go en Ingress.

Harry Potter: Wizards Unite verschijnt volgend jaar voor iOS en Android. Spelers zullen net als in Pokémon Go in de echte wereld op zoek gaan naar power-ups, locaties verdedigen en hun omgeving verkennen. “We zijn enorm verheugd om deze volgende stap in de evolutie van mobiel AR-entertainment aan te kondigen. Met Harry Potter: Wizards Unite zullen spelers die ervan dromen om echte Wizards te worden eindelijk de kans krijgen om JK Rowling’s Wizarding World te ervaren”, aldus Niantic.

Niantic werkt voor het spel samen met Warner Bros. Interactive en diens nieuwe dochterstudio Portkey Games. De studio heeft de rechten voor de Harry Potter-franchise al enige tijd in handen en sinds vorig jaar gingen er geruchten dat Niantic aan een Harry Potter-game zou werken. Er verschenen zelfs video’s op YouTube die toonden hoe het spel eruit zou kunnen zien. We verwachten dat Harry Potter: Wizards Unite gratis speelbaar zal zijn, terwijl spelers sneller vooruitgang kunnen boeken door middel van microtransacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*