Lijst met games voor PlayStation Classic verschilt per regio

Gaming

De PlayStation Classic wordt later dit jaar op de markt gebracht met 20 vooraf geïnstalleerde games, maar na de release zullen er op een officiële manier geen nieuwe games kunnen worden toegevoegd. Sony volgt daarmee het voorbeeld van de Classic Mini: NES en SNES van Nintendo, waarop ook geen extra games kunnen worden geïnstalleerd.

PlayStation Classic

Een woordvoerder van Sony bevestigde in een verklaring aan IGN dat de PlayStation Classic geen nieuwe content zal ontvangen. De games die vooraf zijn geïnstalleerd zijn de enige titels die worden uitgebracht voor de Classic. “Er zijn geen plannen om na de lancering nieuwe content naar de PlayStation Classic te brengen”, aldus de woordvoerder.

Dat hoeft overigens niet te betekenen dat er in de toekomst geen extra games kunnen worden geïnstalleerd, want hackers slaagden er komt na de release van de Classic Mini: NES en SNES ook in om nieuwe games (van andere consoles) toe te voegen. Sony en Nintendo zetten vermoedelijk weinig middelen in voor de beveiliging van deze retro consoles, zodat ze de ontwikkelingskosten zo laag mogelijk kunnen houden.

Tot op heden heeft Sony slechts vijf van de in totaal twintig aanwezige PlayStation-games aangekondigd. De lijst bestaat op dit moment uit Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms. Overigens valt uit de woorden van de woordvoerder op te maken dat het aanbod per regio zal verschillen, waardoor niet iedereen dezelfde ervaring heeft. “De 20 vooraf geïnstalleerde games op de PlayStation Classic werden geselecteerd vanwege hun populariteit bij de oorspronkelijk PlayStation-fans”, vertelde de woordvoerder aan IGN. “Het is echter belachelijk op te merken dat de lijst met games is afgestemd op elke regio.”

Sony brengt de PlayStation Classic op 3 december uit in Nederland, exact 24 jaar na de release van de originele console in Japan. Gezien het ongekende succes van de Nintendo Classic Mini: NES en SNES, is het aannemelijk dat de miniconsole op de dag van release volledig uitverkocht zal zijn. Je kan bij Bol.comMediaMarktCoolblueWehkamp en NedGame terecht om een pre-order voor de console te plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*