Nieuwe Nintendo Switch (2019) met sterk verbeterde accuduur beschikbaar voor 309 euro

Gaming

De nieuwe Nintendo Switch (2019) had eigenlijk pas begin september moeten verschijnen, maar is inmiddels al uit voorraad leverbaar bij NedGame en Amazon.de. De console wordt door beide partijen aangeboden voor 329 euro. Nintendo heeft de nieuwe Switch voorzien van een ander scherm en een aanzienlijk efficiëntere processor. Bij Game Mania en Bol.com is de nieuwe Nintendo Switch voor 309 euro beschikbaar.

→ Lees ook: Nintendo Switch uitverkocht – hier is de console nog te bestellen

Nintendo Switch (2019)

Uit een analyse van Digital Foundry blijkt dat de Switch (2019) een stroomverbruik heeft dat tijdens het gamen 40 tot 50 procent lager ligt in vergelijking met het originele model. In de onderstaande video is te zien dat de nieuwe versie tijdens het draaien van Fast RMX slechts 6 tot 7W verbruikt, terwijl de originele Switch op hetzelfde punt in de game 12 tot 13W verbruikt.

Bij volle schermhelderheid weet de nieuwe Switch het bijna 80 procent langer vol te houden. Volgens Nintendo heeft de vernieuwde Switch een accuduur van tussen de 4,5 en 9 uur. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is ongeveer 5,5 uur speelbaar in plaats van de 3 uur van het huidige model, dat een gemiddelde accuduur van 2,5 tot 6,5 uur heeft.

Uit de gepubliceerde specificaties blijkt dat de nieuwe revisie van de Switch is uitgerust met een accu van 4310mAh, wat identiek is aan de capaciteit van het bestaande model. De verbeterde accuduur is te danken aan een vernieuwde versie van de NVIDIA Tegra X1-soc, T214 Mariko. Deze wordt geproduceerd op een 16nm-procedé, terwijl het oude model is uitgerust met een 20nm-chip. Andere verbeteringen zijn de overstap naar de IGZO-lcd’s van Sharp en het vervangen van het LPDDR4-werkgeheugen door LPDDR4X.

De verpakking van de Nintendo Switch (2019).

De Nintendo Switch (2019) is te herkennen aan een nieuwe doos met veel meer rood aan de voorzijde. Qua functionaliteit en ontwerp is de Switch ongewijzigd gebleven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren