‘Horizon Zero Dawn 2 krijgt coöp-functie en verschijnt exclusief voor PlayStation 5 (PS5)’

Gaming

Het doorgaans goed geïnformeerde VGC claimt van meerdere bronnen te hebben gehoord dat Sony ambitieuze plannen heeft met de opvolger van Horizon Zero Dawn. Het in Amsterdam gevestigde Guerrilla was al van plan om een reeks Horizon-games willen, maar het plan werd pas officieel goedgekeurd na het sterke debuut van de originele game op PlayStation 4.

Horizon Zero Dawn 2

De volgende game in de serie, Horizon Zero Dawn 2, is kort na de succesvolle release van de eerste game in ontwikkeling gegaan. Aanvankelijk stond de game gepland voor PlayStation 4, echter heeft de studio de focus nu volledig heeft verlegd naar de PlayStation 5. Horizon Zero Dawn 2 zou ‘gigantisch’ zijn qua omvang met een grotere gamewereld en meer vrijheid om het te verkennen dan in zijn voorganger. Mensen met kennis van de game gaven ook aan dat er een coöp-functie komt, hoewel het niet duidelijk is of dit via het verhaal of een aparte modus mogelijk wordt gemaakt.

Guerilla was van plan om een losse coöp-game uit te brengen, waarbij de voortgang zou worden meegenomen naar de volledige versie van Horizon Zero Dawn 2. Het is echter niet duidelijk of deze plannen nog steeds bestaan. Coöp is een functie die Guerrilla al geruime tijd wilde introduceren in de serie en het is duidelijk dat Sony graag online functionaliteit in het vervolg wil zien. Een coöp-functie was aanvankelijk gepland voor de eerste game, maar werd uiteindelijk geschrapt, zodat het ontwikkelingsteam zich op andere delen van de game kon concentreren. Concept art van de eerste game bevat zelfs plannen om meerdere spelers te laten strijden tegen de enorme mechanische beesten in de game.

PlayStation heeft zelfs mogelijk verwezen naar hoe de innovatieve DualSense-controller van de PS5 de gameplay in Horizon zou kunnen beïnvloeden. Systeemarchitect Mark Cerny en PlayStation-ceo Jim Ryan hebben gezegd dat de adaptieve triggers van DualSense spelers zullen helpen de spanning van hun acties te voelen, zoals bij het trekken van een boog om een pijl te schieten.

De PS5 verschijnt in het najaar van 2020. Wil je er zeker van zijn dat je de PlayStation 5 op de dag van release ontvangt? Schrijf je dan nu in voor onze notificatiedienst, waarbij je automatisch een e-mail ontvangt wanneer het in Nederland mogelijk wordt om een pre-order te plaatsen. We nemen daarbij alleen winkels mee die daadwerkelijk weten hoeveel exemplaren ze zullen ontvangen, zodat je niet achter het net vist.

PlayStation 5 pre-order notificatie

Schrijf je nu in en ontvang een e-mail wanneer de PS5 beschikbaar is voor pre-order, zodat jij de console op de releasedatum ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren