.

‘Harry Potter AR-game heeft geen invloed op Pokémon Go’

Gaming

Niantic Labs kondigde eerder deze week Harry Potter: Wizards Unite aan als hun volgende augmented reality-game. Het nieuws zorgde ook voor twijfels bij een groot aantal Pokémon Go-spelers, want beschikt Niantic over voldoende middelen om aan twee grote projecten tegelijkertijd te werken. Zal Pokémon Go in de toekomst dezelfde ondersteuning blijven ontvangen of zullen toekomstige updates langer op zich laten wachten? Niantic heeft zich daarom uitgesproken over de nieuwe situatie en stelt spelers gerust dat beide games naast elkaar kunnen bestaan.

“Net als velen van jullie zijn we super enthousiast over Harry Potter: Wizards Unite en werken we samen met onze partners bij Warner Bros. Interactive Entertainment en het ontwikkelingsteam van WB Games San Francisco om dat tot leven te brengen. Wij, het ontwikkelingsteam van Pokémon Go, willen echter zeggen dat we met 100% toegewijd zijn aan het creëren van een constant veranderende en groeiende game dat door onze spelers wordt ontdekt, waar ze elkaar ontmoeten en hun relatie met het Pokémon-universum versterkt. We breiden het ontwikkelingsteam van Pokémon Go actief uit om in 2018 nog veel meer fantastische functies toe te voegen. Houd onze site in de game voor een update over aanstaande verbeteringen voor bepaalde functies”, aldus Niantic in een verklaring.

De studio maakt doorgaans niet bekend wat de toekomstplannen zijn, dus we zijn benieuwd welke informatie er volgende week zal worden gedeeld. Het is bijvoorbeeld nog onbekend wanneer er nieuwe Pokémon van de derde generatie worden geïntroduceerd en ook wordt er al maanden gesproken over PvP-gevechten en het traden van items. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid dat bepaalde functies voor beide games kunnen worden ontwikkeld, waarbij alleen de grafische stijl en de bijbehorende content wordt aangepast aan het Harry Potter- of Pokémon-universum.

Harry Potter: Wizards Unite wordt in 2018 uitgebracht voor iOS en Android. Spelers zullen net als in Pokémon Go in de echte wereld op zoek gaan naar power-ups, locaties verdedigen en hun omgeving verkennen. De game zal gratis speelbaar zijn, hoewel spelers ook vooruitgang kunnen boeken door middel van microtransacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren