‘Grote PSN-update in de maak voor PlayStation 5’

Gaming

De PlayStation 5 wordt vermoedelijk pas in 2020 of 2021 op de markt gebracht, maar in de afgelopen maanden zijn er al verschillende geruchten over de console verschenen. Volgens Windows Central-journalist Jez Corden werkt Sony in de achtergrond aan een grote update voor PlayStation Network, die op tijd klaar moet zijn voor de release van de PlayStation 5.

PlayStation 5

PlayStation Network is al sinds het PlayStation 3-tijdperk beschikbaar, hoewel het spelen van multiplayergames destijds geen abonnement vereiste. Voor de PlayStation 4 introduceerde het bedrijf verschillende nieuwe functies, echter zijn we van mening dat er nog ruimte voor verbetering is.

Uit de tweet van Corden blijkt helaas niet aan welke verbeteringen Sony werkt. We hopen in ieder geval dat het iets te maken heeft met cross-platform-ondersteuning en daarnaast is het nog altijd niet mogelijk om je gebruikersnaam te wijzigen. Er zijn ongetwijfeld een grote groep volwassen gamers die nog altijd spelen onder een naam die ze hebben gecreëerd tijdens hun schooltijd.

Gamers zouden graag zien dat het mogelijk wordt om in bepaalde games samen te spelen met vrienden die in het bezit zijn van een pc of Xbox One. Op de Xbox One is dat met een aantal games inmiddels mogelijk, helaas heeft Sony weinig interesse om een dergelijke functie aan te bieden. Sony-ceo Kenichiro Yoshida zei op de Duitse elektronicabeurs IFA dat cross-platform-gaming geen optie is, omdat de PlayStation het beste platform is om op te gamen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*