‘Grand Theft Auto VI (GTA 6) staat gepland voor 2023’

Gaming

Take-Two heeft naar buiten gebracht dat er in het fiscale jaar van 2024 een flinker hoger marketingbudget zal worden ingezet. Het gaat om meer dan een verdubbeling in de periode van begin oktober 2023 tot eind september 2024. Het is nog niet geheel duidelijk waaraan het marketingbudget zal worden besteed, maar de verwachting is dat Grand Theft Auto VI het volgende grote project is van de uitgever.

Grand Theft Auto VI

Volgens analist Jeff Cohen is het op basis van deze cijfers aannemelijk dat GTA VI staat gepland voor het fiscale jaar van 2024. Cohen zegt dat dergelijke informatie eerder al werd gebruikt om de komst van Red Dead Redemption 2 accuraat te voorspellen. Hij verwacht dat de verhoging van het marketingbudget een duidelijke aanwijzing is dat de volgende GTA-game in 2023 verschijnt. GTA V is de laatste game in de serie en verscheen in september 2013 voor de PlayStation 3 en Xbox 360. De game werd op een later moment ook naar de PlayStation 4, Xbox One en pc gebracht.

De uitgever wil in het fiscale jaar van 2024 ruim 89 miljoen dollar uitgeven aan marketing. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2022 en 2023, waarin het respectievelijk 38,9 en 40,9 miljoen aan marketing gaat besteden. In het fiscale jaar van 2025 wordt er gesproken over een marketingbudget van 35,5 miljoen, waardoor het vast lijkt te staan dat er in het voorgaande jaar een grote release gaat plaatsvinden.

Het wordt daardoor ook duidelijk dat Grand Theft Auto VI niet voor de huidige generatie consoles verschijnt. Een release in 2023 is daardoor een verstandige beslissing, omdat de userbase van de PlayStation 5 en Xbox Series X in de komende periode relatief klein zal zijn. De studio wil geen geld op tafel laten liggen door in 2022 aan 25 miljoen mensen op next-gen te verkopen, wanneer het een jaar later een groter klantenbestand zou kunnen bereiken naarmate mensen meer consoles kopen en de prijzen van de systemen dalen. Rockstar heeft bovendien geen haast om Grand Theft Auto V te vervangen, omdat GTA Online nog steeds een groot succes is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*