‘Grand Theft Auto VI (GTA 6) begint kleiner en wordt uitgebreid met updates’

Gaming

De kans is groot dat Grand Theft Auto VI de huidige generaties consoles overslaat en alleen verschijnt voor de PlayStation 5, Xbox Series X en pc. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Jason Schreier van Kotaku bevindt de game zich momenteel in de beginfase van ontwikkeling en ligt er een plan om dingen met de volgende GTA-game flink anders te doen.

Grand Theft Auto VI

In het artikel van Kotaku wordt uitvoerig gesproken over de situatie op de werkvloer, maar ook worden de plannen van de studio voor de toekomst behandeld. Het management zou namelijk een plan hebben voorgesteld dat de werkdruk moet verlagen. De nieuwe game in de franchise, vermoedelijk GTA 6, zou ten tijde van lancering een game van gemiddelde grootte zijn en vervolgens worden uitgebreid met regelmatige updates. Het idee is vergelijkbaar met de constante updates die voor GTA Online worden uitgerold, echter zouden de updates nu mogelijk ook naar de singleplayer komen.

“Een plan dat het management heeft opgesteld voor de volgende game, een nieuwe game in de Grand Theft Auto-serie, is om te beginnen met een release van gemiddelde grootte (die volgens de normen van Rockstar nog steeds een grote game zou zijn) welke vervolgens wordt uitgebreid met regelmatige updates in de loop van de tijd, wat kan helpen om stress op de werkvloer te verminderen.”

“Maar er is een addertje onder het gras: het volgende grote project van Rockstar bevindt zich nog in de beginfase van ontwikkeling. Als de ontwikkeling wordt uitgebreid en de game dichter bij de lancering komt, komt er dan overwerk bij? Zullen de werknemers van Rockstar dan onder druk komen te staan om al het ambitieuze werk dat nodig is om een Rockstar-game te maken af te ronden? Een ontwikkelaar zei het volgende: de veranderingen waren goed genoeg om te blijven en ze een kans te geven, maar laten we eens kijken wat er onderweg gebeurt als de druk om een eindproduct af te leveren werkelijkheid wordt”, aldus Schreier.

De PlayStation 5 wordt later dit jaar wereldwijd gelanceerd in Europa. Wil je er zeker van zijn dat je geen pre-order mist? Schrijf je dan hieronder in voor onze notificatiedienst. We sturen je niet eerder een e-mail totdat de eerste winkel is begonnen met het aanbieden van de PS5.

PlayStation 5 pre-order notificatie

Schrijf je nu in en ontvang een e-mail wanneer de PS5 beschikbaar is voor pre-order, zodat jij de console op de releasedatum ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*