Grand Theft Auto 6 (GTA 6) zou zich afspelen in Vice en Liberty City

Gaming

In een inmiddels verwijderd bericht op Pastebin heeft een anonieme bron enkele details gedeeld over Grand Theft Auto 6. De website Dexerto wist de inhoud van het bericht echter tijdig te kopiëren. Volgens de site is het aannemelijk dat er een verzoek is ingediend bij Pastebin om het bericht te verwijderen, omdat anonieme gebruikers deze mogelijkheid niet hebben. Rockstar Games heeft GTA 6 nog niet officieel aangekondigd, hoewel een ontwikkelaar onlangs al melding maakte van de game op zijn CV.

→ Lees ook: Grand Theft Auto 6 (GTA 6) blijkt al enige tijd in ontwikkeling te zijn

Grand Theft Auto 6

De bron claimt dat GTA 6 alleen zal verschijnen voor de PlayStation 5 (PS5) en de volgende generatie Xbox. “Deze game verschijnt niet voor de PS4 vanwege geheugenbeperkingen. We hebben 2 grote steden, samen met een uitgestrekt stuk snelwegen en Blaine County als plattelandsgebied in het midden van dit alles. Er zal ook een map in een ander tijdperk zijn, tussen de missies met flashbacks”, zo leest het bericht.

Volgens de bron is GTA 6 enorm groot en speelt het zich af tussen Liberty City en Vice City, terwijl het ook missies bevat in delen van San Andreas, zoals Blaine County. Bepaalde winkels zullen verschillende soorten items in verschillende tijdperken verkopen. De dialogen met vreemden van Red Dead Redemption 2 zullen ook worden geïmplementeerd. De ontwikkelaar heeft ook grote plannen voor de multiplayer met updates die nieuwe steden aan de game zullen toevoegen. Rockstar games zou nauw samenwerken met Microsoft en Sony aan cloudgaming, wat moet helpen om van online een nooit eindigend proces te maken.

Het verhaal zou daartegen een standaard GTA-avontuur zijn. “In de game zal je een soort drugsbaron worden. Je begint als een eenvoudige crimineel in Liberty City die rare klusjes doet en diefstallen pleegt. De speler moet zich omhoog werken en eindigen in Vice City, waar je je bij een beroemde bende zult voegen. Je krijgt de opdracht om de zaken in Liberty City voor je rekening te nemen totdat je teruggebracht wordt naar Vice City en al snel de drugsbaron van de stad wordt.”

De gepubliceerde informatie komt overeen met een eerder lek op Pastebin, hoewel het niet is uitgesloten dat beide berichten door dezelfde bron zijn gepubliceerd. In dit lek werd geclaimd dat GTA 6 eind 2020 verschijnt met de PlayStation 5 en zou draaien om twee grote steden: New York (Liberty City) en Miami (Vice City).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*