.

Gelekte documenten tonen Nintendo Switch-specificaties

Gaming

Er zijn verschillende documenten gelekt waarop de vermeende specificaties van de Nintendo Switch te zien. Nintendo heeft in tegenstelling tot Microsoft en Sony nog weinig informatie naar buiten gebracht over de kracht van de hardware. We zijn echter nog maar enkele weken verwijderd van de Nintendo Switch lancering, maar informatie over de cpu, gpu en de hoeveelheid ram ontbreekt nog altijd.

Nintendo Switch

Cortex A57 met 4GB RAM

Vandaag komt daar mogelijk verandering in, want een Reddit-gebruiker heeft vandaag verschillende documenten gepubliceerd met een uitgebreid overzicht van alle specificaties. Het gaat om documenten voor ontwikkelaars, waarop de specificaties zijn te zien, belangrijke eigenschappen van het systeem en instructies voor de Switch-devkit.

De documentatie laat zien dat de Nintendo Switch wordt aangedreven door een Nvidia-soc (Tegra X1) met vier ARM Cortex-A57-cores op een maximale kloksnelheid van 2GHz. De gpu is gebaseerd op de Maxwell-architectuur en beschikt over 256 CUDA-cores op een maximale snelheid van 1GHz. Deze informatie komt niet overeen met een rapport van Eurogamer, waarin werd geclaimd dat de cpu op 1GHz zou draaien, terwijl de gpu op 768MHz zou zijn geklokt.

De Nintendo Switch beschikt volgens de documentatie over 4 GB ram, met gedeeld vram. Games worden geleverd op cartridges met een maximale opslagcapaciteit van 32GB, hoewel de Game Cards ook met 1, 2, 4, 8 en 16 GB aan opslag op de markt kunnen worden gebracht.

Geen ondersteuning voor free-to-play

Daarnaast laat de sectie “E-Commerce Features” zien dat de Nintendo Switch ten tijde van lancering geen ondersteuning biedt voor free-to-play-achtige games; deze functionaliteit zal naar verwachting pas na de lancering worden toegevoegd. Ondersteuning voor dlc en de gebruikelijke season pass zal wel beschikbaar zijn.

De documentatie dateert van juli 2016 en ze verwijzen naar de console als de NX – de codenaam van de Nintendo Switch. In de tussentijd kan er het nodige zijn gewijzigd, hoewel we verwachten dat de console in de basis niet veel zal verschillen. In de stukken is nog veel meer informatie over de Nintendo Switch te vinden, zo is er een smartphone-achtig ontgrendelscherm ontdekt voor de handheld-modus, een overlay voor een snelmenu, de integratie van Mii-personages en nog veel meer.

Lancering Nintendo Switch

Nintendo heeft al aangegeven dat het in de eerste maand twee miljoen exemplaren gaat leveren, echter lijkt dat niet voldoende te zijn om aan de vraag naar de Switch te voldoen. We hopen dat de tekorten niet lang zullen aanhouden, echter heeft de geschiedenis geleerd dat het vaak enige tijd duurt voordat de markt zich stabiliseert: de PlayStation 4 was maanden na de release nog moeilijk leverbaar, terwijl de Xbox One ongeveer een maand niet uit voorraad was te verkrijgen.

De kans dat Nintendo deze problemen volledig weet tegen te gaan is echter klein, want zelfs de geflopte Wii U was in zijn vroege dagen nog moeilijk te verkrijgen. Het bedrijf lijkt moeite te hebben om de vraag naar hun producten bij te houden. De originele Wii is bijna altijd uitverkocht geweest en hetzelfde kunnen we zeggen over de Nintendo Classic Mini: NES, waarvan de volgende levering in maart wordt verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren