.

‘Geen PlayStation 5 en nieuwe Xbox op korte termijn’

Gaming

De PlayStation 4 Pro en Xbox One X zijn mede geïntroduceerd om de levensduur van de huidige consolecylus te verlengen en dat betekent waarschijnlijk ook dat de PlayStation 5 en een volledig nieuwe Xbox nog wel even op zich laten wachten. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers zei Ubisoft-ceo Yves Guillemot dat de volgende generatie consoles nog minimaal twee jaar van ons verwijderd zijn.

“Omdat Sony vorig jaar de PlayStation 4 Pro lanceerde en de Xbox One X van Microsoft vanaf dit jaar beschikbaar is, denken we dat we nog minimaal twee jaar voor ons hebben voordat er iets nieuws aankomt”, aldus Guillemot. “Maar dat is onze perceptie, we beschikken niet over vertrouwelijke informatie.”

Guillemot is van mening dat het voor de industrie goed is dat Sony en Microsoft tijdens een consolecyclus nieuwe en krachtigere consoles introduceren in de vorm van de PlayStation 4 Pro en Xbox One X, die alle bestaande PS4- en Xbox One-games kunnen afspelen. “We zijn erg tevreden dat Sony en Microsoft snellere hardware in hun machines stoppen, door de evolutie van technologie te gebruiken kunnen onze ontwikkelaars betere games voor onze spelers maken”, zei hij. “Dat gaat de goede kant op, in plaats van accessoires of andere dingen te proberen. Deze consoles helpen de industrie, omdat games er prachtig zullen uitzien op die machines.”

Ubisoft maakte verder bekend dat Assassin’s Creed: Origins in de eerste tien dagen twee keer zoveel is verkocht als voorganger Syndicate, hoewel een exact aantal niet werd genoemd. De games van Ubisoft voor de Nintendo Switch bleken ook een schot in de roos te zijn. Verkopen van Switch-games waren in het afgelopen kwartaal goed voor 19 procent van de omzet, dat is vrijwel gelijk aan de verkoop van Xbox One-games, die 20 procent van de omzet opbrachten.

De Xbox One X werd afgelopen dinsdag in Nederland gelanceerd voor de adviesprijs van 499 euro. De nieuwe console bleek uitermate populair te zijn, want op dit moment is de Xbox One X volledig uitverkocht.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com Op voorraad € 488,00
BCC Op voorraad € 488,00
NedGame Op voorraad € 488,00
Bart Smit Op voorraad € 499,00
Intertoys Op voorraad € 499,00
MediaMarkt Op voorraad € 499,00
Coolblue.nl Op voorraad € 499,00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren