Geen 4K/60fps voor Assassin’s Creed Valhalla op Xbox Series X en PlayStation 5 (PS5)

Gaming

Assassin’s Creed Valhalla was een van de grootste games die vorige week kortstondig werd getoond tijdens de meest recente Inside Xbox-aflevering, die volledig in het teken stond van Xbox Series X. Heel veel hebben we tot nu toe nog niet gezien, maar de beelden die tot op heden zijn verschenen zien er prachtig uit. Het lijkt er echter wel op dat de game erg veel vergt van de hardware, want op de Xbox-website wordt niet gesproken over 60 frames per seconde of ondersteuning voor raytracing.

Assassin’s Creed Valhalla

Deze bevinding leidde tot speculatie dat zelfs de krachtige Xbox Series X met zijn 12 teraflops aan rekenkracht in de volgende Assassin’s Creed-game beperkt zou worden tot 30 frames per seconde. De Portugese divisie van Eurogamer besloot contact op te nemen met Ubisoft en kreeg vandaag de volgende bevestiging.

“Ubisoft is altijd toegewijd geweest aan het verkennen van nieuwe technologieën, gebruikmakend van de mogelijkheden van nieuwe consoles om de meest meeslepende ervaring mogelijk te maken. Daarom zijn we verheugd om samen te werken met Microsoft om Assassin’s Creed Valhalla naar de Xbox Series X te brengen.

Momenteel kunnen we garanderen dat Assassin’s Creed Valhalla minimaal op 30 frames per seconde zal draaien. Assassin’s Creed Valhalla profiteert van snellere laadtijden, waardoor spelers zich zonder wrijving kunnen onderdompelen in de geschiedenis en de wereld. Ten slotte zal Assassin’s Creed Valhalla profiteren van verbeterde graphics die mogelijk zijn gemaakt door de Xbox Series X en we kunnen niet wachten om de prachtige wereld die we creëren in verbluffende 4K-resolutie te zien”, aldus Ubisoft.

Dit nieuws komt misschien niet als een complete verrassing, omdat zelfs de duurste grafische kaart van dit moment, de NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti-gpu (13,4 teraflops), geen 60 frames per seconde in 4K kan halen wanneer de hoogste instellingen worden toegepast. De verklaring van Ubisoft suggereert dat er mogelijk nog een optie komt om een hogere framerate te behalen. Ubisoft zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen voor een ontgrendelde framerate, aangezien Xbox Series X Variable Refresh Rate ondersteunt op HDMI 2.1-apparaten.

PlayStation 5 pre-order notificatie

Schrijf je nu in en ontvang een e-mail wanneer de PS5 beschikbaar is voor pre-order, zodat jij de console op de releasedatum ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren