Fortnite verschijnt direct voor PlayStation 5 (PS5) en Xbox Series X

Gaming

Een verrassing is het moeilijk te noemen, maar Fortnite zal bij de lancering van de PlayStation 5 en Xbox Series X direct beschikbaar zijn op beide consoles. Het nieuws werd bekendgemaakt door Epic Games-ceo Tim Sweeny in gesprek met Eurogamer. Deze next-gen versie zal gebruikmaken van Unreal Engine 4.25 en ergens in 2021 overstappen naar de onlangs aangekondigde Unreal Engine 5.

“We gaan Fortnite lanceren op consoles van de volgende generatie met Unreal Engine 4.25, dat wordt geüpdatet, waarop veel partners games van de volgende generatie lanceren, en we zullen Fortnite volgend jaar overzetten naar Unreal Engine 5 en gebruik gaan maken van verschillende coole nieuwe functies”, aldus Epic Games.

Unreal Engine 4.25 verscheen eerder deze maand en is de eerste versie met ondersteuning voor de PS5 en Xbox Series X. Sommige functies zijn al geïmplementeerd in Fortnite, zoals Niagara en Chaos.

“Het Fortnite-team heeft Niagara VFX en Chaos-fysica getest en deze functiesets worden nu gebruikt in de huidige versie van de game. Niagara is inmiddels klaar en komt met een gepolijste nieuwe gebruikersinterface en aanzienlijke prestatie- en stabiliteitsverbeteringen. Er zijn ook tal van nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om complexe, grootschalige deeltjeseffecten te creëren en om deeltjes te laten reageren op muziek of andere audiobronnen – allemaal in realtime.”

Fortnite is momenteel speelbaar op pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS en Android. De game komt beschikbaar bij de lancering op PlayStation 5 en Xbox Series X.

PlayStation 5 pre-order notificatie

Schrijf je nu in en ontvang een e-mail wanneer de PS5 beschikbaar is voor pre-order, zodat jij de console op de releasedatum ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren