Unreal Engine 5 toont indrukwekkende grafische mogelijkheden PlayStation 5 (PS5)

Gaming

Epic Games heeft ons vandaag een eerste blik gegeven op wat we van de volgende generatie consoles kunnen verwachten op het grafische vlak. De demo van Unreal Engine 5 draait in realtime op de PlayStation 5 van Sony.

De belangrijkste vernieuwingen van de next-gen engine van Epic Games zijn twee nieuwe technieken:

  • Nanite – Een gevirtualiseerd geometriesysteem waarmee artiesten 3D-modellen en omgevingen kunnen importeren en renderen die bestaan uit miljarden polygonen.
  • Lumen – Een verlichtingssysteem dat dynamische, zeer realistische verlichting in games mogelijk maakt.

De demo toont ook het razendsnel laden van enorme gamewerelden, die mogelijk zullen worden gemaakt door ingebouwde SSD op de PlayStation 5. Daarnaast worden ook bestaande technologieën getoond, waaronder Chaos voor fysica en het vernietigen van objecten en de visuele effecten van Niagara.

We zullen nog even moeten wachten op games die gebaseerd zijn op de Unreal Engine 5, want de software voor ontwikkelaars zal niet op tijd voor de release van de PlayStation 5 en Xbox Series X verschijnen. De preview komt begin 2021 uit en de volledige versie staat gepland voor eind 2021.

Unreal Engine 5 zal beschikbaar zijn voor zowel de volgende generatie als de huidige generatie consoles, evenals voor Android, iOS, Mac en Windows. Unreal Engine 5 wordt ontwikkeld met het oog op voorwaartse compatibiliteit, waardoor ontwikkelaars games kunnen maken in Unreal Engine 4 en ze later naar de engine van de volgende generatie kunnen verplaatsen.

Het wachten is nu op de officiële onthulling van de PlayStation 5 (vermoedelijk in juni) en het openen van de pre-order. Wil je er zeker van zijn dat je de console op de dag van release ontvangt, schrijf je dan in voor onze notificatiedienst.

PlayStation 5 pre-order notificatie

Schrijf je nu in en ontvang een e-mail wanneer de PS5 beschikbaar is voor pre-order, zodat jij de console op de releasedatum ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren