Fortnite Season 5 – Week 2 Challenges: verdien extra XP en Battle Stars

Gaming

De tweede week van Fortnite seizoen 5 is aangebroken en dat betekent dat er weer zeven nieuwe challenges beschikbaar zijn. Fortnite-spelers zonder Battle Pass kunnen de eerste drie challenges gratis voltooien, maar voor de overige vier moet je in het bezit zijn van een Battle Pass. Je ontvangt echter alleen een bonus van 5000 XP wanneer je vier challenges succesvol weet af te ronden. De Blockbuster Challenge wordt beschikbaar gemaakt wanneer alle zeven challenges zijn voltooid.

Epic Games introduceerde voor seizoen 5 ook Progressive Challenges, die niet gekoppeld zijn aan je level, maar aan een hoeveelheid XP. Deze challenges zullen meerdere seizoenen beschikbaar zijn, zodat je je niet hoeft te haasten om alle extra’s binnen te halen voor de start van het zesde seizoen.

Fortnite Season 5 challenges, week 2

Gratis challenges

 • Breng 1000 schade toe aan tegenstanders met een Assault Rifle – 5 sterren
  Assault Rifles zijn iedere ronde ruim beschikbaar, waardoor deze uitdaging eenvoudig moet zijn te voltooien. 1000 schade staat gelijk aan tien eliminaties of vijf wanneer de tegenstander armor gebruikt.
 • Zoek 7 munitiekistjes in één ronde – 5 sterren
  Dit kan een lastige opgave zijn wanneer je afreist naar drukke plekken. Ons advies is om proberen te landen in Lonely Lodge en daar huizen, sportwinkels en uitkijktorens te doorzoeken of een bezoekje te brengen aan het nieuwe hotel in het noordwesten van Paradise Palms. Je zou het bovendien kunnen combineren met de onderstaande challenge.
 • Elimineer 3 tegenstanders in Paradise Palms – 5 sterren
  Paradise Palms is een nieuwe locatie in Fortnite seizoen 5 en is daardoor automatisch een populaire plek om te landen. In het hotel in het noordwesten zijn doorgaans veel kisten te vinden en een sterk wapen aan het begin van een ronde helpt je direct goed op weg.

Battle Pass challenges

 • Scoor door een basketbalring – 5 sterren
  Je moet door vijf basketbalringen scoren om deze uitdaging te voltooien. Bekijk hier de locaties van de basketbalringen op de Fortnite-map. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is richten.
 • Zoek 7 kisten in Loot Lake – 10 sterren
  Aan de oostelijke kant van Loot Lake bevindt zich een eiland waar geregeld twee kisten naast elkaar spawnen, dus dit kan een goed startpunt zijn. Er kunnen ook vier kisten spawnen in het hoofdgebouw en vier in de gebouwen aan de westelijke oever van het meer.
 • Zoek tussen een Oasis, Rock Archway en Dinosaurs – 10 sterren
  Deze challenge neemt de speler mee naar de nieuwe woestijn. Bekijk hier waar je de Battle Star kan vinden.
 • Elimineer 2 tegenstanders met een Sniper Rifle – 10 sterren
  Snipers zijn niet de makkelijkste wapens voor nieuwe spelers, maar ze zijn uitermate krachtig in de juiste handen. Je hebt in totaal twee elimintaties nodig, hoewel je deze challenge niet in een enkele ronde hoeft te voltooien.

Klaar met de challenges van week twee? De challenges van Fortnite seizoen 5, week 1 zijn ook nog beschikbaar.

Sony en Epic Games hebben vandaag ook de speciale PlayStation 4-bundel met de exclusieve Royale Bomber-skin uitgebracht. Deze unieke skin is beschikbaar in combinatie met de PS4 en PS4 Pro. De bundel is beschikbaar bij NedGameBol.com en MediaMarkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*