Fortnite Season 5 – Week 1 Challenges: verdien extra XP en Battle Stars

Gaming

Het vijfde seizoen van Fortnite is vandaag van start gegaan en Epic Games heeft daarmee ook de challenges van week 1 beschikbaar gemaakt. Net als in voorgaande seizoenen zijn er in totaal zeven challenges beschikbaar. De ontwikkelaar maakte verder bekend dat de challenges per direct worden verdeeld in twee categorieën: gratis en Battle Pass.

Fortnite Season 5 challenges, week 1

Er zijn iedere week drie gratis challenges beschikbaar, terwijl spelers met een Fortnite Season 5 Battle Pass toegang krijgen tot alle zeven uitdagingen. Je ontvangt een bonus van 5000 XP wanneer je er minimaal vier succesvol weet af te ronden, waardoor de ontwikkelaar mensen vermoedelijk wil overhalen om toch voor een Battle Pass te kiezen.

Epic Games introduceerde voor seizoen 5 ook Progressive Challenges, die niet gekoppeld zijn aan je level, maar aan een hoeveelheid XP. Deze challenges zullen meerdere seizoenen beschikbaar zijn, zodat je je niet hoeft te haasten om alle extra’s binnen te halen voor de start van het zesde seizoen.

Gratis challenges

 • Breng 500 schadepunten aan tegenstanders met een SMG – 5 sterren
  Er zijn in de wereld altijd veel SMG’s te vinden en deze challenge moet daardoor eenvoudig zijn te voltooien. Het is verstandig om voor de 50 versus 50-modus te kiezen, omdat hier doorgaans grotere gevechten plaatsvinden.
 • Zoek een Supply Llama – 5 sterren
  Supply Llama’s zijn lastig te vinden en je zal daarom geduld moeten opbrengen en een beetje geluk hebben. Per ronde verschijnen er drie Supply Llama’s op willekeurige locaties in de wereld.
 • Drie elimintaties met een Three Clinger, Stink Bomb of Grenade – 10 sterren
  Je kan deze challenge het best voltooien in een squad. Probeer er tegenstander op de knieën te krijgen en blaas hem of haar daarna op met een van de vereiste wapens.

Battle Pass challenges

 • Zoek kisten in Snobby Shores – 5 sterren
  De meeste kisten in Snobby Shores zijn te vinden in de grote huizen. Er zijn in totaal 16 locaties waar de kisten kunnen spawnen. In het blauwe huis zijn er zelfs drie locaties: op zolder, boven de garage en buiten naast de koelkast achter het zwembad.
 • Zoek zwevende bliksemschichten – 5 sterren
  Je hebt heel veel bouwmateriaal nodig om de bliksemschichten te bereiken. Elk van hen staat hoog in de lucht.
 • Volg de schatkaart in Risky Reels – 10 sterren
  Op de onderstaande schatkaart kun je zien waar je de verborgen Battle Star kan vinden. Het is niet nodig om eerst de schat te zoeken.

 • Elimineer tegenstanders in Retail Row – 10 sterren
  Retail Row is een populaire locatie en het zou daarom niet veel moeite moeten kosten om tegenstanders te vinden. In de grote supermarkt is er geregeld een kist te vinden, zodat je direct aan het begin van de ronde het gevecht kan aangaan met anderen.

Fortnite Season 5 brengt daarnaast nog heel veel nieuwe content, waaronder nieuwe skins en locaties zoals Lazy Links, Paradise Pals en Desert Biome. Bekijk hier wat er nieuw is in het vijfde seizoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*