EA-games in toekomst exclusief naar Xbox One?

Gaming

Microsoft zou volgens een nieuw gerucht overwegen om het gebrek aan exclusieve games voor de Xbox in één keer op te lossen. Het bedrijf uit Redmond zou namelijk plannen hebben om Electronic Arts over te nemen. Daarnaast wordt er ook gesproken over een overname van Valve en PUBG, waarmee Microsoft vorig jaar een exclusieve deal aanging voor PlayerUnkown’s Battleground.

Microsoft wil EA overnemen

De Xbox One heeft sinds de lancering moeite om de PlayStation 4 van concurrent Sony bij te benen. Microsoft heeft tot op heden nog niet bekendgemaakt hoeveel consoles er zijn verkocht, maar analisten verwachten dat de Xbox One 35 miljoen keer is verkocht, terwijl er inmiddels al meer dan 73 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 zijn verkocht. Bovendien lijkt de situatie er dit jaar niet beter op te worden met exclusieve PS4-games zoals Detroit: Become Human, God of War, Dreams en The Last of Us Part 2. Voor de Xbox One verschijnen dit jaar State of Decay 2, Crackdown 3 en Sea of Thieves verschijnen. Dat zijn aardige games, echter zullen ze commercieel niet kunnen tippen aan de verkoopcijfers van de zojuist genoemde PS4-games.

Xbox-topman Phil Spencer zei vorig jaar dat Microsoft weet wat het probleem is. “Ons vermogen om [exclusieve] content te maken, moet een van onze sterke punten zijn. We hebben niet altijd op hetzelfde niveau geïnvesteerd. We hebben ups en downs meegemaakt in de investering.” Het ontwikkelen van exclusieve Xbox One-games die een grote doelgroep aanspreken blijkt vooralsnog een grote uitdaging te zijn. Microsoft zou daarom overwegen om EA over te nemen. Polygon baseert zijn informatie op een enkele bron, die ‘betrouwbaar’ en ‘dicht bij Microsoft’ wordt genoemd.

Microsoft zou ten minste 130 miljard dollar te besteden en de marktwaarde van EA is op dit moment 35 miljard dollar, waardoor een overname niet kan worden uitgesloten. “Microsoft had over het algemeen een geweldig jaar [in 2017]”, zegt David Cole, eigenaar van DFC Intelligence, in gesprek met Polygon. “Maar dat had niets met de Xbox One te maken. Het Xbox-team moet een aantal behoorlijk grote strategische beslissingen nemen. Ze moeten een strategie bedenken hoe ze in de game-industrie relevant kunnen zijn.”

EA is een van de grootste uitgever in de industrie met populaire gameseries zoals Mass Effect, Dragon Ago, NBA, Star Wars, Madden en natuurlijk FIFA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*