Sony verkocht tijdens feestdagen minder PlayStation 4’s

Gaming

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat er tijdens de feestdagen 5,9 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 zijn verkocht. Op 31 december waren er in totaal 73,6 miljoen PlayStation 4’s verkocht, echter verkocht het tijdens de afgelopen feestdagen minder exemplaren dan vorig jaar. Mogelijk wordt deze lichte daling veroorzaakt door het feit dat er dit jaar geen nieuw systeem op de markt werd gebracht, terwijl de PlayStation VR en PlayStation 4 Pro in 2016 net voor de feestdagen werden gelanceerd.

Minder PlayStation 4’s, meer games

Het Japanse bedrijf verkocht wel meer PlayStation 4-games in de laatste twee maanden en dat is natuurlijk niet verwonderlijk gezien het feit dat er ook meer consoles op de markt zijn. In winkels en digitaal werden er 55,9 miljoen PS4-games verkocht, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 50,4 miljoen vorig jaar. Sony heeft sinds de lancering van de console inmiddels 645 miljoen PS4-games verkocht. Daarnaast bracht het bedrijf naar buiten dat er 31,5 miljoen PlayStation Plus-abonnees zijn.

“Dankzij de voortdurende steun van onze fans over de hele wereld, zijn we vereerd om deze indrukwekkende verkoopcijfers tijdens de afgelopen feestdagen aan te kondigen”, zo liet Sony Interactive Entertainment-president John Kodera in een verklaring weten. “PlayStation Network blijft een spectaculaire groei vertonen, met meer dan 31,5 miljoen PlayStation Plus-abonnees, en de PlayStation Store heeft in december 2017 zijn beste maand maand tot op heden gehad. Ik wil mijn grootste dankbaarheid betuigen aan onze community en partners voor hun hulp om deze fenomenala mijlpalen te bereiken. We beloven meer fantastische ervaringen aan onze fans te bieden, inclusief exclusieve games en innovatieve netwerkdiensten, terwijl de PlayStation 4 blijft floreren als de beste plaats om te gamen.”

In Nederland waren er ook groot aantal PS4-aanbiedingen beschikbaar en de console was op Black Friday zelfs voor slechts 188 euro te verkrijgen. Het is in ieder geval duidelijk dat de PlayStation 4 een groot succes is voor Sony en we durven wel te stellen dat het later dit jaar de PlayStation 3 gaat overtreffen, die meer dan 80 miljoen keer werd verkocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren