‘Death Stranding komt ook naar PlayStation 5’

Gaming

Death Stranding is de nieuwe game van Hideo Kojima en het is veilig om te zeggen dat de verwachting hooggespannen zijn. Het is echter de grote vraag wanneer de game wordt uitgebracht, maar als de voorspellingen van analist Michael Pachter uitkomen, dan moeten we mogelijk nog 2020 wachten.

Death Stranding

Pachter verwacht namelijk dat Death Stranding een ‘cross gen’ titel zal zijn, wat betekent dat de game verschijnt voor zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5. De verwachting is dat de nieuwe console van Sony in 2020 of 2021 op de markt wordt gebracht. PlayStation 4-bezitters hoeven zich overigens geen zorgen te maken dat deze versie  wordt geannuleerd. We zagen bij de overgang van de PlayStation 3 naar de PlayStation 4 dat verschillende uitgevers ervoor kozen om hun nieuwe games voor beide systemen uit te brengen, en er is geen reden om te denken dat hetzelfde niet geldt voor Death Stranding.

Bovendien lijkt de ontwikkeling van Death Stranding al ver gevorderd te zijn. In juni kregen we op de E3 de eerste gameplaybeelden te zien van de game die al jaren in ontwikkeling is. Daarnaast zitten analisten er geregeld naast met hun voorspellingen, waardoor het gebruikelijke korreltje zout ook nog zeker van toepassing is. Tot op heden is Death Stranding alleen aangekondigd voor de PlayStation 4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*