Alles wat je moet weten over Xbox Series X

Gaming

De volgende generatie Xbox van Microsoft maakt eind 2020 zijn debuut als Xbox Series X. Microsoft heeft tijdens de Game Wards de naam en het ontwerp onthuld. Het bedrijf introduceerde daarnaast Senua’s Saga: Hellblade II als een exclusieve game voor de nieuwe console.

Onthulling Xbox Series X

Microsoft heeft bekendgemaakt dat hun nieuwe console, Project Scarlett, eind 2020 wordt uitgebracht als Xbox Series X. Het bedrijf lijkt daarmee ook te suggeren dat er meerdere modellen in aantocht zijn. Lees hier alles over de Xbox Series X 👇https://www.techtastic.nl/gaming/microsofts-xbox-series-x-kopen-alles-wat-we-tot-nu-toe-weten/

Posted by Xbox Series X on Thursday, December 12, 2019

Xbox Series X

Het ontwerp van Xbox Series X zorgt ervoor dat het systeem zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. Onder de motorkap is een AMD Zen 2-cpu te vinden met acht cores en de gpu is gebaseerd om AMD’s Radeon RDNA-architectuur. Volgens Xbox-topman Phil Spencer is het systeem maar liefst vier keer zo snel als de Xbox One X (6,5 tflops) en tegelijkertijd stil en efficiënt. Exacte specificaties van de hardware zijn overigens nog niet door Microsoft naar buiten gebracht.

Eerder dit jaar maakte Microsoft bekend dat Xbox Series X wordt uitgerust met een SSD, die de laadtijden tot een minimum moet beperken. Xbox Series X ondersteunt ook 8K-gaming, framerates tot 120 fps in games, ray tracing en ondersteuning voor variabele refresh rates.

Microsoft heeft vandaag ook zijn nieuwe Xbox-controller onthuld. “Het formaat en vorm zijn verfijnd om de ervaring voor nog meer mensen te verbeteren. Er is ook een nieuwe Share-knop om het maken en delen van screenshots en gameclips eenvoudig te maken,” legt Spencer uit. Deze nieuwe controller werkt met bestaande Xbox One-consoles en Windows 10-pc’s en wordt geleverd met elke Xbox Series X-console.

De Xbox Series X-console zal ook de Auto Low Latency Mode (ALLM) en Dynamic Latency Input (DLI) inzetten om van de Xbox Series X de meest responsieve console ooit maken. Spencer zegt dat de Series X is ontworpen voor een toekomst in de cloud. Het zal hardware en software combineren om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om geweldige games naar zowel console als andere apparaten te brengen.

Er gaan geruchten dat Microsoft werkt aan twee consoles: de goedkopere Lockhart en de high-end Anaconda, die vandaag werd gepresenteerd. Deze modellen zijn nog niet door Microsoft bevestigd, echter suggereert het gebruik van ‘Series’ in de naam dat er in de toekomst meer dan één console op de markt wordt gebracht.

Op de Game Awards werd ook Hellbade 2 gepresenteerd, een nieuwe game van Ninja Theory die wordt ontwikkeld voor de volgende generatie Xbox-console. De trailer kun je hieronder bekijken:


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren