.

iOS 12: wat kunnen we verwachten?

Besturingssystemen

Apple heeft tot op heden altijd alle (belangrijke) nieuwe functies verwerkt in één grote iOS-update, maar volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat dat in de toekomst veranderen. Het bedrijf zou naar verluidt van plan zijn om nieuwe functies te verspreiden in toekomstige software-updates, wat betekent dat versienummers als ‘iOS 12.1’ ook grote verbeteringen kunnen introduceren voor iPhone- en iPad-gebruikers.

Geen grote verbeteringen voor iOS 12

Bloomberg publiceerde afgelopen maandag een uitgebreid artikel over de ‘culture verschuiving’ bij Apple. Apple-topman Craig Federighi bracht het iOS-team vorige maand op de hoogte van de veranderingen voor de toekomst. Met de nieuwe strategie zal er slechts één grote update voor de iPhone en iPad per twee jaar verschijnen, in plaats van ‘alle functies in één update proppen’.

Volgens Gurman hoeft dat niet te betekenen dat er dit jaar geen belangrijke verbeteringen op komst zijn voor iOS-gebruikers. Het team zou momenteel werken om Animoji beschikbaar te maken in FaceTime, verbeteringen voor ‘Niet Storen’, diepere integratie van Siri in Spotlight en een vernieuwde Aandelen-app. In 2019 zou Apple de mogelijkheid willen toevoegen om ‘meerdere vensters in één app’ op de iPad uit te voeren. Dit systeem zou te vergelijken zijn met tabbladen in een browser, waardoor je snel kan schakelen tussen verschillende apps. De populaire Animoji van Apple komen ook naar de iPad. Het bedrijf werkt aan een nieuw model met een Face ID-camera.

Project ‘Marzipan‘ staat nog steeds gepland voor dit jaar en moet het voor ontwikkelaars gemakkelijker maken om iOS-apps naar de Mac te brengen. Volgens de bronnen waarmee Gurman heeft gesproken is het aannemelijk dat Apple zijn Thuis-app voor HomeKit-apparaten naar macOS 10.14, codenaam Liberty, gaat brengen.

Het nieuws sluit in ieder geval aan bij een gerucht dat vorige maand verscheen, waarin werd geclaimd dat Apple belangrijke nieuwe functies voor iOS 12 heeft uitgesteld, zodat het bedrijf zich kan concentreren op het verbeteren van de prestaties en de stabiliteit van het besturingssysteem. Apple zou onder andere hebben gewerkt aan een nieuw startscherm, maar dat zal moeten wachten op een latere software-update.

Momenteel werkt het bedrijf aan iOS 11.3, een update die het mogelijk maakt om de status van de accu te controleren. Gebruikers kunnen hiermee zelf beslissen of ze de prestaties van hun iPhone willen terugschroeven om willekeurige reboots te voorkomen. Daarnaast bevat de update vier nieuwe Animoji, ondersteuning voor Berichten in iCloud, ARKit 1.5 en verbeteringen voor Apple Music.

Als Apple besluit om vast te houden aan het traditionele schema, dan zal iOS 12 in juni op de Worldwide Developers Conference worden gepresenteerd, gevolgd door een release in september of oktober.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren