iPad Pro met Face ID gespot in code iOS 11.3

Tablets

Voor de iPhone X ontwikkelde Apple de gezichtsherkenningstechnologie Face ID en volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist van Bloomberg, Mark Gurman, zal de volgende generatie iPad Pro eveneens over de technologie beschikken. Sindsdien hebben we nog weinig nieuwe informatie over de iPad Pro zien verschijnen, maar in de eerste bèta van iOS 11.3 is mogelijk het bewijs voor een iPad met Face ID ontdekt.

iPad Pro met Face ID

Filipe Espósito van het Braziliaanse iHelpBR ontdekte in iOS 11.3 enkele verwijzingen naar een ‘modern iPad’. Deze beschrijving werd door de ingenieurs van Apple ook gebruikt voor de iPhone X, die in eerdere firmwares als de ‘modern iPhone’ werd aangeduid. Het is aannemelijk dat het een tijdelijk aanduiding betreft, zoals Apple dat wel vaker doet om nieuwe apparaten niet vroegtijdig uit te laten lekken.

KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo verwacht ook dat Apple dit jaar een nieuwe iPad Pro met Face ID op de markt gaat brengen. Apple zou van plan zijn om ook op de iPad de thuisknop te schrappen, zodat het de schermranden dunner kan maken, vergelijkbaar met het uiterlijk van de iPhone X. Een old-scherm hoeven we overigens nog niet te verwachten vanwege de technologische beperkingen, productiecapaciteit en kosten.

Onduidelijk is nog of de iPad Pro ook een ‘notch’ heeft voor het TrueDepth-camerasysteem. De onderstaande afbeelding geeft je  een idee hoe een dergelijk ontwerp eruit zou kunnen zien.

De verwachting is dat Face ID later dit jaar zijn debuut gaat maken op meer Apple-apparaten. Er zouden namelijk drie nieuwe iPhones in ontwikkeling zijn: een 5,8-inch iPhone X (2018), een 6,5-inch iPhone X Plus (2018) en een goedkopere 6,1-inch iPhone met een lcd-scherm en geen 3D Touch.


Als Amazon-Partner verdient TechTastic aan het kwalificeren van aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren