Google test Andromeda op Nexus 9, aankondiging op 4 oktober

Besturingssystemen

We weten dat Google volgende maand twee nieuwe smartphones gaat onthullen, de Pixel en Pixel XL, ook wel bekend onder de codenamen Sailfish en Marlin. Maar Google heeft op 4 oktober vermoedelijk nog meer voor ons in petto, want we verwachten ook een preview versie van de samenvoeging tussen Android en Chrome OS, Andromeda genaamd.

Andromeda

Volgens 9to5Google wordt Andromeda momenteel door Google getest op de door HTC ontwikkelde Nexus 9. Uit het artikel blijkt dat er in de broncode van Android 7.0 Nougat AOSP enkele verwijzingen zijn te vinden naar het besturingssysteem. Er is onder andere een bestand ontdekt die wordt gebruikt om de grafische prestaties van een apparaat te testen.

De test noemt Andromeda meerdere keren, met inbegrip van de tekst “Andromeda-apparaten vereisen een hogere prestatie score.” Het programma vermeldt dat de minimale score voor Andromeda een 8.0 is, terwijl Android slechts een score vereist van 4.0. In de test weet de Nexus 9 een 8.8 te scoren wat betreft grafische prestaties. Een bron vertelde aan de site dat vroege builds van Andromeda momenteel worden getest op de Nexus 9. Er is nog niet veel verdere informatie beschikbaar, maar het is goed mogelijk dat bezitters van de Nexus 9 op een later moment Andromeda kunnen uitproberen.

Het doel van Andromeda is om Android te optimaliseren voor apparaten zoals laptops, tablets en 2-in-1-apparaten. Het rapport vermeldt ook dat er in de code een verwijzing is gevonden naar “free-form window management”, wat betekent dat gebruikers het formaat van vensters kunnen wijzigen.

Op 4 oktober verwachten we dat Google met meer informatie komt over Andromeda. Naast het hybride besturingssysteem komt het bedrijf vermoedelijk ook met de nieuwe Pixel-telefoons, Google Wi-Fi, Chromecast Ultra en een headset voor het virtual reality platform Daydream VR. Het hoofd van Android en Chrome OS ontwikkeling, Hiroshi Lockheimer, verklaarde onlangs dat het evenement een historische betekenis zal hebben voor Google. Hij durfde het evenement zelfs te vergelijken met de dag waarop Android voor het eerst werd gelanceerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*