Google komt op 4 oktober met Pixel-telefoons, Google Wi-Fi en Chromecast Ultra

Besturingssystemen

Het persevenement van Google op 4 oktober zal voornamelijk in het teken staan van de Pixel en Pixel XL, maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde Android Police komt het bedrijf met nog meer apparaten, waaronder een slimme Wi-Fi Router. De router zou onder de naam Google Wi-Fi worden geïntroduceerd en 129 dollar gaan kosten.

Google Wi-Fi

Vorig jaar bracht het bedrijf eveneens een router op de markt, OnHub genaamd. Dit was een router met een prijskaartje van 200 dollar en Google beloofde destijds dat de OnHub regelmatig updates zou ontvangen om extra functionaliteit toe te voegen, echter is het tot op heden gebleven bij enkele beveiligingsupdates en bugfixes gebleven, waardoor de hardware nog altijd niet optimaal wordt benut: de usb-poort werkt bijvoorbeeld niet en de ingebouwde antennes voor slimme randapparatuur wordt eveneens niet gebruikt. Daarnaast ontbeert het de router ook aan ondersteuning voor IPv6 en NAT loopback.

Google is volgens de nieuwste geruchten desondanks klaar om een nieuwe slimme router te introduceren die de naam ‘Google Wi-Fi’ draagt. Android Police claimt dat de router eruit zal komen te zien als een witte Amazon Echo Dot met een prijskaartje van 129 dollar. De router zou zijn voorzien van enkele smart-functies, hoewel het nog onduidelijk is waaruit deze bestaan. Een unieke feature van de Google Wi-Fi is de optie om verschillende access points met elkaar te verbinden tot één groot netwerk. Gebruikers kunnen op deze manier eenvoudig het bereik van de router verbeteren.

We vermoeden dat het nieuws over de komst van een nieuwe Google-router niet goed zal vallen bij bestaande OnHub-gebruikers, die al bijna een jaar wachten op de beloofde updates. De OnHub was een product dat ontwikkeld was door de teams van Google Fiber en Chrome, en de nieuwe Google Hardware groep lijkt het idee een reboot te geven.

Naast de Pixel-telefoons en de Google Wi-Fi verwachten we op 4 oktober nog meer nieuwe apparaten van het bedrijf. Eerdere geruchten suggereerden dat er een headset wordt aangekondigd voor het mobiele virtual reality platform DayDream VR, een nieuwe Chromecast met ondersteuning voor 4k en ook zal Google Home worden gelanceerd. Android Police schrijft dat deze producten nog steeds in de planning staan. De site beweert dat de Google Wi-Fi 129 dollar gaat kosten, terwijl de Chromecast Ultra met 4k- en HDR-ondersteuning een adviesprijs krijgt van 69 dollar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*