Android 7.1 Nougat komt begin december naar Nexus 5X, 6, 6P, 9 en Pixel C

Besturingssystemen

Google kondigde vorige week de Pixel en Pixel XL aan, met Android 7.1 Nougat en de nieuwe Pixel-launcher. Het bedrijf onthulde enkele nieuwe features, echter heeft deze versie van Android nog geen officiële introductie gekregen en was het eveneens onduidelijk welke Nexus-apparaten worden geüpdatet.

Android 7.1 Nougat

Afgelopen dinsdag bracht Google daar verandering in met een blogpost op zijn eigen Android developer blog. Het maakte tegelijkertijd bekend welke apparaten worden geüpdatet naar Android 7.1, en het goede nieuws is dat alle oudere Nexus-apparaten ook ondersteuning krijgen.

Android 7.1 Nougat wordt uitgebracht voor de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C, Asus Nexus Player en een aantal Android One apparaten. Een developer preview voor de Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C wordt einde deze maand verwacht, terwijl de overige apparaten binnen een aantal weken zullen volgen. Gebruikers die de update willen testen kunnen test op de site van het Android Bèta-programma. De uiteindelijke versie wordt begin december verwacht.

De software-update bevat enkele features die door Google al voor de Android 7.0 release waren gepresenteerd, zoals Daydream VR-ondersteuning en een nieuw installatieproces voor updates. Beide features zijn afhankelijk van specifieke hardware en zullen alleen beschikbaar voor apparaten die uit de doos met Android 7.1 Nougat worden geleverd.

Daarnaast komt Android 7.1 Nougat met een api voor snelkoppelingen, waarmee je bepaalde acties sneller kan uitvoeren in de launcher, in plaats van dat je eerst de app moet openen. De functionaliteit is vergelijkbaar met de Quick Actions die Apple introduceerde voor het drukgevoelige 3D Touch-scherm van de iPhone 6s- en 7-serie. Er is een maximum van vijf snelkoppelingen vastgesteld. Gebruikers kunnen deze snelkoppelingen openen door vanaf het icoon omhoog te vegen.

Het uiterlijk van de app iconen is ook door Google onder handen genomen en ontwikkelaars kunnen nu ronde app iconen toevoegen om ze beter aan te laten sluiten bij het uiterlijk van de Pixel-launcher. Verbeterde wallpaper metadata is ook ingebouwd en de Storage Manager laat gebruikers ongebruikte bestanden wissen om meer opslagruimte vrij te maken.

Toetsenborden bieden in Android 7.1 Nougat ondersteuning voor afbeeldingen. Dit betekent dat gebruikers stickers, geanimeerde gif-bestanden en afbeeldingen direct kunnen delen met het toetsenbord naar keuze, mocht de ontwikkelaar in ieder geval ondersteuning hebben toegevoegd voor deze nieuwe functionaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*