.

Android 7.1 developer preview nu beschikbaar voor Nexus 5X, 6P en Pixel C

Besturingssystemen

Google heeft de eerste developer preview van Android 7.1 online gezet. Deze nieuwe versie van Android draait al op de nieuwe Google Pixel en Pixel XL, beide zijn nog niet beschikbaar in Nederland, en introduceert onder meer snelkoppelingen voor app-functies en een nieuw toetsenbord.

Android 7.1

Gebruikers van de Nexus 5X, Nexus 6P en de Pixel C-tablet mogen als eerste aan de slag met de Android 7.1 developer preview, zo maakte Google vorige week bekend. Ontwikkelaars en deelnemers van het Android-bètaprogramma kunnen de factory images handmatig installeren of hun apparaat draadloos updaten.

Android 7.1 bevat voor de huidige Nexus-apparaten relatief weinig nieuws en in vergelijking met de software voor de Pixel-telefoons ontbreken er ook een aantal features. De Pixel-launcher met de vernieuwde app-drawer ontbreekt en ook zal de Google Assistant (voorlopig) nog niet naar de Nexus-serie komen.

De interessantste feature van Android 7.1 zijn in onze ogen de snelkoppelingen voor app-functies. Vanuit het app-icoon kunnen bepaalde acties sneller worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld direct naar huis navigeren via Google Maps. De werking is het best te vergelijking met de 3D Touch-technologie van Apple, echter werken ze in Android 7.1 ook zonder de aanwezigheid van een drukgevoelig scherm. Ontwikkelaars kunnen in totaal vijf snelkoppelingen toevoegen aan hun apps. Deze snelkoppelingen worden getoond wanneer de gebruiker langer drukt op een icoon op het homescreen.

Android 7.1 brengt ook ondersteuning voor ronde app-iconen, uitgebreidere live wallpaper metadata, een blauwlichterfilter om slaap te verbeteren en een nieuw toetsenbord, waarmee je eenvoudiger foto’s, afbeeldingen en gif-bestanden kan delen. Daarnaast kan de vingerafdrukscanner worden ingezet als trackpad, zo kun je bijvoorbeeld door naar beneden te vegen de notificatiebalk openen.

De definitieve versie van Android 7.1 moet volgens Google begin december klaar zijn. Tegen die tijd wordt de update ook uitgerold naar de Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player en ondersteunende Android One-apparaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren