.

Update voor Rabo Bankieren-app introduceert Touch ID-ondersteuning

Apps

Ben je in het bezit van een iPhone 5s, 6, 6s of iPhone 7, dan kun je in vervolg veilig en snel internetbankieren via de Rabobank-app. De bank heeft vandaag een update vrijgegeven waarmee het ondersteuning biedt voor de Touch ID-vingerafdruksensor van de zojuist genoemde modellen.

Inloggen met vingerafdruk

Na het installeren van de app log je zoals gebruikelijk in met de vijfcijferige pincode. Om in te loggen met de Touch ID-sensor open je het menu en selecteer je de optie ‘Instellingen’. In dit menu vind je onder het kopje ‘Veiligheid’ de instelling ‘Vingerafdruk instellen’, open deze optie. Gebruikers kunnen hier bepalen of ze willen inloggen en/of ondertekenen met Touch ID.

Let bij het instellen van Touch ID op dat er vingerafdrukken van meerdere personen kunnen zijn geregistreerd op jouw toestel, zoals bijvoorbeeld gezinsleden. Apple beschouwt al deze afdrukken echter als afkomstig van dezelfde persoon. Hierdoor krijgt iedereen met een geregistreerde vingerafdruk toegang tot de Rabobank Bankieren-app. Om dit te voorkomen kun je vooraf alle vingerafdrukken verwijderen en alleen je eigen vingers registreren. Deze optie is terug te vinden in het ‘Touch ID en toegangscode’ menu van de iPhone en niet van de app.

De ondersteuning voor Touch ID is vooralsnog alleen beschikbaar voor de klanten van de Rabobank met een enkele rekening. Bij het gebruik van meerdere profielen, zoals een privé en zakelijk rekening, wordt de optie niet weergegeven.

De update voor de Rabobank Bankieren-app is per direct beschikbaar in de App Store. Naast het inloggen met een vingerafdruk heeft de Rabobank ook een optie toegevoegd om de app te gebruiken in het Engels. Deze optie activeer je via het menu linksboven, klik op ‘English’ om de taal aan te passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren