.

Samsung verliest marktaandeel, Apple groeit

iOS Windows Phone

Marktonderzoeksbureau Gartner heeft vandaag zijn cijfers gepubliceerd van het derde kwartaal in 2014, waaruit nogmaals blijkt hoe goed de prestaties van Apple zijn geweest in de afgelopen periode. In totaal werden er in het derde kwartaal 456 miljoen mobiele producten verkochten, waarvan er 301 miljoen smartphones zijn, een percentage van 66% (20% groei ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder).

De verandering in de markt lijkt vooral zijn effect te hebben op de prestaties van Samsung en Nokia. Het Koreaanse bedrijf is nog steeds de grootste smartphone fabrikant, maar de kleinere bedrijven met lagere winstmarges timmeren inmiddels toch nadrukkelijk aan de weg.

smartphone-marktaandeel-1

Apple daartegen lijkt zijn sterke kwartaal te danken te hebben aan de lancering van de populaire iPhone 6 en iPhone 6 Plus. In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder wist Apple 26% meer toestellen te verkopen, maar het marktaandeel groeide slechts met 0,6 procent. Volgens Gartner zal het vierde kwartaal het beste kwartaal ooit kunnen zijn voor Apple, en is het zelfs nog maar de vraag of het bedrijf kan voldoen aan de vraag van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Marktleider Samsung zag zijn marktaandeel in de afgelopen 12 maanden volledig instorten. Waar het Koreaanse bedrijf in 2013 nog een marktaandeel had van 32,1 procent, daar is in 2014 nog slechts 24,4% van over. Samsung staat daarmee nog steeds mee aan kop, maar het bedrijf beseft dat er wat moet veranderen. Qua marktaandeel lijkt Apple op dit moment de grootste concurrent te zijn, maar het is juist Xiaomi dat momenteel de grootste groei doormaakt. In het afgelopen jaar groeide het marktaandeel van de prijsvechter van 1,5% naar 5,2% en dat is voor Samsung zeker iets om rekening mee te houden.

marktaandeel-besturingssysteem-mobiel

Wanneer we kijken naar het marktaandeel van de besturingssystemen, dan zien we dat Android veruit het populairste mobiele OS is van dit moment en het maakte in het afgelopen jaar zelfs nog een groei door van 1,1% en is nu op 83,1% van alle smartphones te vinden. Op de tweede plek vinden we het iOS besturingssysteem van Apple met een groei van 0,6% en een marktaandeel van 12,7%. Microsoft blijft het met Windows Phone lastig houden, in het afgelopen jaar zakte het marktaandeel 0,6% en het besturingssysteem is nu op 3% van alle smartphones geïnstalleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren