Augmented/virtual reality headset van Apple doet qua rekenkracht niet onder voor Mac

Smartphones Virtual Reality

De augmented/virtual reality headset van Apple zou gebruik maken van dezelfde 96 W usb-c-lichtnetadapter als de 14-inch MacBook Pro. Het gebruik van deze adapter laat volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo zien dat de headset over de rekenkracht zal beschikken van een recente high-end Mac.

Krachtige VR/AR-headset van Apple

Kuo verwacht dat de Apple headset wordt aangedreven door twee processors: een 5nm- en 4nm-chip, beide gefabriceerd door TSMC. In november schreef Kuo in een rapport dat de high-end processor qua rekenkracht vergelijkbaar zal zijn met de M1-chip voor de Mac, terwijl de andere processor sensor-gerelateerde aspecten van de headset zou beheren.

Apple zou van plan zijn om de headset in het vierde kwartaal van 2022 te onthullen, gevolgd door een lancering in het eerste kwartaal van 2023. De hardware zou een innovatieve ervaring bieden met naadloze schakeling tussen augmented en virtual reality. Kuo denkt dat de headset qua rekenkracht twee tot drie jaar voor zal lopen op concurrerende producten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*