Apple wil in 2020 eigen augmented reality-headset lanceren

Besturingssystemen Virtual Reality

Er gaan al de nodige tijd geruchten dat Apple werkt aan een augmented reality-headset en volgens Bloomberg moet dit product in 2019 klaar zijn voor gebruik. Dat Apple toekomst ziet in augmented reality is geen verrassing gezien de introductie van de iPhone X en ARKit in iOS 11, waarmee ontwikkelaars eenvoudig AR-apps kunnen creëren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers zei Apple-ceo Tim Cook dat hij gelooft dat augmented reality de manier waarop we technologie gebruiken voor altijd zal veranderen.

Bloomberg claimt op basis van anonieme bronnen dat de AR-headset beschikt over een eigen scherm, een nieuwe chip en een speciaal ontwerp besturingssysteem, dat intern wordt aangeduid als ‘rOS’ of ‘reality operating system’. Momenteel zouden de ingenieurs van Apple onderzoeken hoe de headset het best gebruikt kan worden, inclusief hoofdbewegingen, aanraakpanelen en stembesturing via Siri. Prototypes van de headset zouden nog steeds in de maak zijn en ontwerpers van Apple gebruiken de HTC Vive om de beperkingen en het potentieel van augmented reality te testen.

Apple werkt aan functies als mapping, het uitwisselen van berichten en virtuele vergaderruimten. De introductie van ARKit voor iPhones en iPads geeft ons alvast een idee wat we in de toekomst kunnen verwachten, waarbij ontwikkelaars zich voornamelijk focussen op gaming en interieurontwerp. De onderstaande afbeelding laat zien hoe virtuele informatie als een laag over de echte wereld kan worden getoond.

Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Apple richt zich op het finaliseren van het product in 2019, waarna de AR-headset in 2020 voor consumenten beschikbaar zou kunnen komen. Echter blijft de grote vraag blijft in onze ogen hoe groot de doelgroep is voor een dergelijk product. In de afgelopen jaren hebben we zien dat consumenten minder interesse hebben in technologische apparaten die fysiek moeten worden gedragen. De Google Glass wordt bijvoorbeeld alleen nog gebruikt in fabrieken, virtual reality-headset verkopen minder goed dan oorspronkelijk werd gedacht en ook bleek de smartwatch niet het succes te zijn waarop werd gehoopt.

Apple verwacht desalniettemin dat de toekomst van augmented reality een veel bredere aantrekkingskracht zal hebben. Volgens Cook is de technologie veel minder isolerend dan virtual reality en in potentie net zo revolutionair als de smartphone.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren