Android 5.0 Lollipop update gelekt voor Samsung Galaxy S4

Smartphones Updates

samsung-galaxy-s41121Een nieuwe Android 5.0 Lollipop firmware voor de Samsung Galaxy S4 is vandaag gelekt en het lijkt ditmaal te gaan om een legitieme firmware. De bestanden zijn afkomstig van een Chinees forum en zoals gebruikelijk zijn de ontwikkelaars op het XDA forum kort daarna direct aan de slag gegaan met de update. De definitieve Android 5.0 ROM voor de Galaxy S4 verschijnt vermoedelijk pas later dit kwartaal en voor de Google Play Edition variant is de update zelfs al enige tijd beschikbaar.

Volgens gebruikers op het XDA forum is de ROM geschikt voor de Exynos versie van de Galaxy S4 met 1 van de volgende modelnummers GT-I9500, GT-I9502, GT-I9508 en de GT-I9508V versie, helaas valt het Europese model momenteel nog buiten de boot. De firmware is gebaseerd op Android 5.0.1 Lollipop en zoals verwacht ontbreekt de TouchWiz interface ook niet op het toestel.

[sc:adsense-tekst ]

Er zijn nog wel enkele problemen met de Android 5.0.1 firmware voor de Galaxy S4 en dat wordt voornamelijk veroorzaakt door de taal. De gelekte update is specifiek ontwikkeld voor de Chinese regio, hoewel de Nederlandse taal wel beschikbaar is, worden sommige features en systeemberichten nog steeds weergegeven in het Chinees, zoals bijvoorbeeld de widget voor het weer.

Een standaard Nederlands toetsenbord ontbreekt ook nog, maar dat is vermoedelijk eenvoudig op te lossen, echter moet de firmware dan eerst geschikt worden gemaakt voor de Snapdragon chipset van Qualcomm. Voor de rest lijkt er relatief weinig mis te zijn met de Android 5.0 update voor de Galaxy S4. Alle features zoals Bluetooth, S-Beam, NFC, WiFi, Multiwindow, Hotsput en de aanwezige sensoren werken zonder problemen.

We hopen dat de ontwikkelaars op het XDA forum het ook spoedig mogelijk maken om de firmware te installeren op de Europese Galaxy S4 met het modelnummer GT-I9505. De firmware voor de Exynos lijkt in ieder geval vrijwel klaar te zijn en de kans is groot dat de Snapdragon variant niet zal achterblijven.

[sc:adsense-tekst ]

2 Reacties

  1. Ik heb hem binnen op Galaxy S4 i9505 Vodafone Branded

    Reageer
  2. Wanneer komt die uit dan

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*