.

Sony kondigt 2019 4k en 8k oled- en lcd-televisies aan: ZG9, AG9, AG8, XG950

Televisies

Sony heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zijn eerste 8k-televisies aangekondigd in de Sony ZG9-serie. Deze televisies zijn uitgerust met een full array local dimming lcd-paneel en beschikbaar in 85- en 98-inch. Het beeld wordt aangestuurd door de Picture Processor X1 Ultimate, waarmee content door middel van een algoritme in realtime kan worden opgeschaald van 4k naar bijna 8k-kwaliteit. Het bedrijf gebruikt hiervoor een speciale database voor een nog preciezere en gedetailleerde upscaling.

Het scherm wordt omringd door vier luidsprekers; twee aan de boven- en onderkant. Sony claimt dat deze ervaring vergelijkbaar is met het ‘Sound-from-Picture’-systeem van de oled-modellen. In het persbericht wordt geen melding gemaakt van ondersteuning voor HDMI 2.1, maar dat lijkt met functies zoals Enhanced Audio Return Channel (eARC) wel voor de hand te liggen.

In 2019 komt Sony ook nog gewoon met 4k-televisies, waaronder oled- en lcd-modellen. De Sony Master AG9-serie is voorzien van een oled-paneel en beschikbaar in de formaten 55-, 65- en 77-inch. Het Acoustic Surface Audio-systeem is ingebouwd in het display zelf en kan worden gebruikt als een middenkanaal in bestaande audioconfiguratie. De goedkopere AG8-serie is beschikbaar in 55- en 65-inch en komt zonder het Acoustic Surface-systeem en verschillende verbeteringen op het gebied van beeldverwerking. Ten slotte verschijnen er nog vier lcd-televisies in de XG950-serie, die zullen worden aangeboden in de volgende formaten: 55-, 65-, 75- en 85-inch.

De nieuwe televisies draaien op Android TV (Oreo) met spraakbesturing via Google Assistant. Alle nieuwe aangekondigde televisies bieden vanuit de doos ondersteuning voor AirPlay 2 en HomeKit van Apple. De lcd- en oled-modellen worden in het voorjaar in Europa verwacht. Het is nog onbekend wat de televisies gaan kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren