.

Xiaomi Mi Pad 3 is high-end Windows 10-tablet met lage prijs

Tablets

Xiaomi komt deze maand naar alle waarschijnlijk met een nieuwe high-end Windows 10-tablet in de Mi Pad-lijn. Er zijn namelijk persafbeeldingen verschenen waarop het ontwerp en de specificaties van de Xiaomi Mi Pad 3 zijn te zien. Het is nog onbekend of de Chinese fabrikant ook werkt aan een Android-versie van de Mi Pad 3.

Xiaomi Mi Pad 3

De Xiaomi Mi Pad 3, die te zien is op de onderstaande persafbeeldingen, is een stukje groter dan zijn voorgangers en draait op Windows 10. Het scherm is 9,7-inch groot en heeft een resolutie van 2048 x 1536, terwijl de voorgaande generaties werden voorzien van een 7,9-inch scherm.

De behuizing van de Mi Pad 3 is vervaardigd van aluminium en is slechts 6,08 mm dik. Vanwege het scherm en de krachtigere 8290mAh-accu is de tablet met zijn 380 gram ook een stukje zwaarder. Het apparaat kan via de usb c-aansluiting worden opgeladen en biedt ondersteuning voor de Quick Charge 3.0-technologie.

Onder de motorkap vinden we de Intel Core M3-7Y30-processor (x86) die gebaseerd is de op de nieuwe Kaby Lake-architectuur. De M3-7Y30 is een zuinige processor met twee cores die draaien op een maximale kloksnelheid van 1,6Ghz, met een boost naar maximaal 2,6GHz, en een geïntegreerde Intel HD Graphics 615-gpu. Er is verder 8GB lpddr3-geheugen aanwezig en er kan een keuze worden gemaakt uit 128GB- of 256GB-flasggeheugen van het emmc-type.

De Mi Pad 3 is ook in staat om foto’s te maken. Aan de achterzijde is er gekozen voor een 16-megapixelcamera met een tweekleurige led-flitser en voor functies als videobellen en selfies kan de 8-megapixelcamera worden ingezet. Verder beschikt de tablet over een vingerafdrukscanner waarmee je snel en veilig kan inloggen en optioneel kan de Mi Pad 3 worden uitgebreid met een keyboardcover.

Volgens GizmoChina is het de bedoeling dat de Xiaomi Mi Pad 3 op 30 december wordt gelanceerd. De versie met 128GB moet 1999 Chinese yuan gaan kosten; de 256GB-variant krijgt een prijskaartje van 2299 yuan. Exclusief btw en invoerrechten komt dit neer op respectievelijk 275 en 315 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren