Volgende generatie Apple Pencil werkt ook zonder iPad?

Besturingssystemen Tablets

De Apple Pencil werd eind 2015 samen met de iPad Pro gelanceerd en de digitale stylus richt zich voornamelijk op creatief werk. Apple heeft de pen drukgevoelig gemaakt en ook is er hoekdetectie aanwezig, terwijl de accu kan worden opgeladen door de Lightning-connector in de iPad te stoppen. Tot op heden kan de stylus echter alleen nog worden gebruikt met de iPad Pro, maar zien we in een nieuw patent ook dat Apple in ieder geval bezig is geweest om de Pencil ook te laten werken op niet-elektronische oppervlakken.

In de database van WIPO (World Intellectual Property Organization) hebben we namelijk een patent (US20180018057) ontdekt waarin de Apple Pencil wordt gebruikt zonder iPad. Apple beschrijft hierin een technologie die het mogelijk maakt om content met een stylus te creëren, zonder daarvoor een touchscreen te gebruiken.

De positie en/of beweging van de Apple Pencil kan worden gevolgd door middel van verschillende methoden, waaronder een bewegings- en oriëntatiesensor, een camera of een elektromagnetisch of op geluid gebaseerd triangulatieschema. Deze data kan worden verwerkt om content te genereren, inclusief invoer van tekst en driedimensionale objecten. In sommige voorbeelden kan deze content worden gegenereerd zonder dat er contact is met een een oppervlak. Apple toont in voorbeelden hoe geschreven tekst digitaal kan worden verwerkt en hoe er driedimensionale tekening van een cylinder kan worden gemaakt met behulp van de Apple Pencil.

Het patent werd door Apple op 14 juli 2017 ingediend en is op 18 januari door het WIPO gepubliceerd. Het indienden van een patent hoeft niet te betekenen dat deze functies ook daadwerkelijk naar de Apple Pencil komen, maar het geeft ons in ieder geval wel een idee waar het bedrijf uit Cupertino in de afgelopen periode aan heeft gewerkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*