Samsung Galaxy Tab S2 tablet verschijnt in importdocument

Tablets

Samsung Galaxy Tab S2In de afgelopen weken verschenen er al verschillende geruchten over de Galaxy Tab S2 en het lijkt er nu ook op dat het testen van de tablet is begonnen. Op de site van de Indiase import/export database Zauba is namelijk te zien dat er een 8-inch tablet met het modelnummer SM-T715 wordt getest.

De tweede generatie Galaxy Tab S2 tablets zullen verkrijgbaar zijn in een 8-inch en een 9,7-inch formaat en dat betekent dat Samsung afscheid neemt van de 16:10 beeldverhouding, zoals we dat eerder al zagen op de goedkopere Galaxy Tab A en Galaxy Tab A Plus modellen. Het voordeel van de 4:3 beeldverhouding is dat webcontent, apps en foto’s er beter uit zien, maar dat er tijdens het afspelen van video’s zwarte balken worden weergegeven aan de boven- en onderkant.

[sc:inpost-tekst ]

Verder zorgt de beeldverhouding ervoor dat de resolutie van de twee Galaxy Tab S2 tablets iets zal afnemen naar 2048 x 1536 pixels, identiek aan de resolutie van de iPad en Nexus 9. Het grootste verschil is echter dat Samsung kies voor de super-AMOLED technologie met een oneindig contrast, terwijl Apple en HTC gebruik maken van een lcd-scherm.

De overige specificaties liggen al enige tijd op straat. Beide Galaxy Tab S2 modellen zijn voorzien van Exynos 5 Octa processor met vier Cortex-A53 cores en vier Cortex-A57 cores geklokt op 1,9Ghz. Verder is er gekozen voor een hexa-core Mali-T760 MP6-gpu van ARM en 3GB werkgeheugen. Standaard is er 32GB opslagruimte beschikbaar, terwijl er aan de voor- en achterkant respectievelijk een 7MP en 2MP camera zijn te vinden, waarmee video’s in 1080p kunnen worden opgenomen.

De nieuwe Galaxy Tab S2 tablets worden naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van 2015 gelanceerd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*