Samsung Galaxy Tab S2 8.0 en Galaxy Tab S2 9.7 aangekondigd

Tablets

galaxy-tab-s2Gisteren publiceerden we al de officiële persafbeeldingen van de nieuwe Galaxy Tab S2 en op maandagochtend zijn beide modellen ook direct aangekondigd. De Galaxy Tab S2 9.7 en de Galaxy Tab S2 8.0 zijn volgens het bedrijf de dunste en lichte tablets van dit moment.

De Samsung Galaxy Tab S2 8.0 is voorzien van een 8-inch super-AMOLED scherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels en een beeldverhouding van 4:3, terwijl de Galaxy Tab S2 9.7 over een 9,7-inch super-AMOLED scherm beschikt met een identiek resolutie. Samsung heeft gekozen voor deze nieuwe beeldverhouding, omdat het plezieriger zou zijn om apps te gebruiken en het internet te bezoeken, helaas zullen er bij video’s wel kleine zwarte balken worden getoond. De resolutie en beeldverhouding van de Galaxy Tab S2 is tegelijkertijd identiek aan de huidige iPad Mini en iPad Air.

Onder de motorkap van beide Galaxy Tab S2 tablets vinden we een Exynos 5433-soc van Samsung. Deze chipset is gefabriceerd op een 20nm-procedé en beschikt over vier Cortex-A57 cores (1,9GHz) en vier Cortex-A53 cores (1,3GHz) in combinatie met een Mali T760-gpu en 3GB LPDDR3 geheugen. Daarmee is de Galaxy Tab S2 serie iets trager dan de Exynos 7420-soc van de Galaxy S6, echter zullen de prestaties aanzienlijk beter zijn dan op de eerste generatie Galaxy Tab S.

[sc:adsense-tekst ]

De Samsung Galaxy Tab S2 tablets hebben de beschikking over 32GB opslagruimte dat tot maximaal 128GB kan worden uitgebreid door middel van een microSD kaartslot. Aan de achterzijde vinden we een 8-megapixelcamera, terwijl er aan de voorzijde gekozen is voor een 2,1-megapixelsensor waarmee selfies kunnen worden geschoten. Uit de doos draaien de Galaxy Tab S2 8.0 en Galaxy Tab S2 9.7 op de nieuwste versie van Android, Android 5.1 Lollipop.

Niet alleen heeft Samsung de processor en het scherm onder handen genomen, want het ontwerp van de Galaxy Tab S2 is ook aangepast. Het frame is nog steeds van metaal in combinatie met een achterkant van kunststof, en dat ziet er in vergelijking met de eerste Galaxy Tab S-tablets een stuk meer premium uit. Daarnaast zijn beide tablets dunner en lichter. Beide modellen zijn slechts 5,6mm dik, het 9,7-inch model weegt 389 gram, terwijl het kleinere 8-inch model 265 gram weegt. De Galaxy Tab S2 tablets worden bij de lancering in de kleuren wit en zwart verkocht.

De accucapaciteit van de Galaxy Tab S2 8.0 bedraagt 4000mAh en voor de grotere Galaxy Tab S2 9.7 is dit 5870mAh. Dat is aanzienlijk minder dan de 4900mAh en 7900mAh capaciteit van hun voorgangers, desondanks is de accuduur vrijwel hetzelfde gebleven dankzij een zuinigere chipset en het nieuwe scherm. Qua connectiviteit is er ondersteuning aanwezig voor Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 en GPS.

De Galaxy Tab S2 tablets worden begin september in Nederland op de markt gebracht in de kleuren zwart en wit. De Galaxy Tab S2 8.0 is alleen als Wi-Fi model beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 399 euro. De Galaxy Tab S2 9.7 is vanaf 499 euro te koop, terwijl de 4G/LTE variant een adviesprijs van 579 heeft gekregen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*