Nieuwe Galaxy Tab S tablets: nieuwe beeldverhouding, resolutie en hardware

Tablets

galaxy-tab-sEerder deze wisten we je al te vertellen dat de tweede generatie Galaxy Tab S tablets beschikken over een beeldverhouding van 4:3, en vandaag heeft de doorgaans betrouwbare website SamMobile enkele nieuwe details vrijgegeven over de specificaties van de nieuwe super-AMOLED tablets. De tweede generatie Galaxy Tab S tablets moeten ergens in de zomer verschijnen.

Doordat Samsung de beeldverhouding heeft aangepast van de Galaxy Tab S tablets is ook het formaat van beide schermen veranderd. De Galaxy Tab S 2 familie zal verkrijgbaar zijn met een 8-inch scherm (SM-T710) of een 9,7-inch scherm (SM-T810). Daarnaast is de resolutie ook verlaagd van 2560 x 1600 pixels naar 2048 x 1536 pixels, hoewel dit eigenlijk geen verschil maakt, omdat het menselijke oog is niet in staat om individuele pixels op deze resolutie te zien, tenzij je erg dicht met je oog bij het scherm komt.

[sc:adsense-tekst ]

De Galaxy Tab S 8.0 en Galaxy Tab S 9.7 draaien vooralsnog op de Exynos 5433-soc van Samsung, maar worden in de komende maanden mogelijk nog geüpdatet naar de Exynos 7420 van de Galaxy S6, omdat ze op Android 5.0 draaien en de Exynos 5433 geen 64-bit ondersteuning biedt. De Exynos processor wordt bijgestaan door 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte met een microSD kaartslot.

Er zullen opnieuw twee varianten worden uitgebracht, één met alleen Wi-Fi connectiviteit, terwijl het andere model ook 4G/LTE CAT6 ondersteunt (300Mbps). De huidige capaciteit van de accu is 3580mAh voor het 8-inch model en 5870mAh voor de grote 9,7-inch versie. Aan de achterzijde kunnen we een 8-megapixel camera verwachten, en een 2,1-megapixel camera voor het maken van selfies of het voeren van een videochat.

Volgens de anonieme insider zijn de Galaxy Tab S 2 tablets uitgerust met metalen frame. Het is niet geheel duidelijk of de achterkant en zijkanten ook van metaal zijn, maar gezien de dikte van beide tablets zal ons dat niks verbazen. Het 8-inch model meet 198,2 x 134,5 x 5,4mm en het 9,7-inch meet 237,1 x 168,8 x 5,4mm, respectievelijk met een gewicht van 260 gram en 407 gram.

Het staat nog niet vast wanneer de Galaxy Tab S 2 serie wordt gepresenteerd, maar volgens SamMobile is een lancering in de zomer van dit jaar waarschijnlijk.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*