‘iPad Pro en MacBook Pro verschijnen in 2020 met geavanceerde miniledschermen’

Apple Tablets

Apple zou van plan zijn om in de komende twee tot tot drie jaar vier tot zes producten met miniledschermen op de markt te brengen. Dat claimt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo. In het derde kwartaal van 2020 wordt er een 12,9-inch iPad Pro met A14X-soc verwacht en een vernieuwde 16-inch MacBook Pro zou gepland staan voor vierde kwartaal van volgend jaar.

iPad en MacBook Pro 2020

In het rapport schrijft Kuo dat de miniledschermen de productiviteit en de entertainmentervaring aanzienlijk zullen verbeteren, zonder uit te wijden waarom dat het geval zal zijn. LG Display en GIS zouden de belangrijkste leveranciers zijn van deze miniledschermen. De overstap naar deze nieuwe panelen zou Apple onder andere in staat stellen om dunnere en lichtere producten te maken.

Miniled staat bekend om zijn goede prestaties in een breed kleurengamma, hoog contrast, hoog dynamisch bereik en lokaal dimmen voor betere zwartwaarden. De schermen voor de iPad en MacBook Pro zullen volgens Kuo over ongeveer 10.000 led’s beschikken. Dat is aanzienlijk meer dan de 576 led’s van Apple Pro Display XDR. Elke led zou kleiner zijn dan 200 micron.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*