iPad Pro en iPad Mini 4 worden samen met iPhone 6S aangekondigd

Tablets

iPad ProHet Apple evenement op 9 evenement wordt volgens 9to5Mac het grootste evenement in de geschiedenis van het bedrijf, en dat zou ook de reden zijn waarom Apple dit jaar voor een andere locatie heeft gekozen. Naast de nieuwe iPhone 6S, iPhone 6S Plus, een vernieuwde Apple TV, nieuwe polsbandjes voor de Apple Watch komt het bedrijf tijdens het evenement ook met twee nieuwe iPads: de lang verwachte 12,9-inch iPad Pro en de iPad Mini 4.

iPad Pro en iPad Mini

De iPad Pro, zoals het product ook gaat heten, moet vanaf november in de winkels liggen. Er zal ook een pre-order campagne van start gaan voor de iPad Pro, echter is het onduidelijk of dat in Nederland ook het geval zal zijn, gezien het feit dat nieuwe Apple producten in de Benelux doorgaans pas later verschijnen. De bronnen van de site zouden overigens nog steeds een slag om de arm houden, omdat het ook altijd nog mogelijk is dat de iPad Pro tijdens een los evenement in oktober wordt aangekondigd, zodat de lancering niet te ver in de toekomst ligt.

[sc:inpost-tekst ]

Niettemin laat het Bill Graham auditorium, met maar liefst 7000 plekken, zien dat het evenement belangrijker dan normaal is voor Apple. Bronnen suggereren dan ook dat het evenement van volgende week volzit met aankondigingen van nieuwe producten. Mocht de iPad Pro volgende week worden geïntroduceerd, dan zal de iPad Mini 4 ook gelijktijdig worden aangekondigd. De iPad Air 3 schijnt al enige tijd in ontwikkeling te zijn, maar de nieuwe tablet wordt pas in 2016 verwacht. Daarnaast hoeven we tijdens het evenement ook geen nieuwe Macs te verwachten.

De iPad Mini 4 zal een dunnere versie worden van de huidige iPad Mini. Onder de motorkap is er een snellere Apple A8-soc te vinden met ondersteuning voor alle nieuwe multitask features in iOS 9. De tablet is ook uitgerust met twee nieuwe camera’s. De grotere iPad Pro heeft volgens de laatste geruchten een 12,9-inch scherm, een op Force Touch-gebaseerde stylus, speakers aan beide kanten voor stereo geluid en draait op het nog onaangekondigde iOS 9.1. Deze nieuwe versie van iOS brengt enkele verbeteringen voor iPad Pro, waaronder geoptimaliseerde versies van Siri en het berichtencentrum.

Mocht Apple volgende week woensdag de iPad Pro en iPad Mini 4 gaan onthullen, dan zal er dit najaar geen ander Apple evenement plaatsvinden.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*