Galaxy Tab S3 8.0 en Tab S3 9.7 worden waarschijnlijk kleine updates

Tablets

De in 2015 uitgebrachte Galaxy Tab S2-serie wordt aankomende zomer vermoedelijk opgevolgd door de Galaxy Tab S3 8.0 en de Galaxy Tab S3 9.7. In februari werden beide tablets al gespot in de import/export database van het Indiase Zauba en vandaag hebben we nog wat meer informatie ontdekt over de nieuwe Galaxy Tab S3-serie.

Samsung Galaxy Tab S3

De Galaxy Tab S3 9.7 (SM-T813, SM-T819) is namelijk terug te vinden in de benchmarkdatabase van GFXBench. We kunnen daardoor een groot aantal specificaties van de tablet bevestigen en het ligt ook voor de hand dat de kleinere Galaxy Tab S3 8.0 net als in voorgaande jaren over exact dezelfde specificaties zal beschikken, afgezien van het kleinere scherm natuurlijk. Het scherm van de Galaxy Tab S3 9.7 is zoals de naam al aangeeft opnieuw 9,7-inch groot en heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels.

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 652-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit chipset met vier Cortex A72-cores en vier zuinige Cortex A53-cores in combinatie met een Adreno 510-gpu en 3GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt 32GB en kan vermoedelijk worden uitgebreid door middel van een micro-sd-kaartje. Foto’s kunnen worden geschoten met de 8-megapixelcamera aan achterzijde, terwijl er aan de voorzijde is gekozen voor een 2-megapixelcamera. Momenteel draait de Galaxy Tab S3 9.7 op Android 6.0.1 Marshmallow.

Daarnaast ontdekte Roland Quandt van WinFuture.de bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC ook nog een afbeelding van de achterkant van de tablet. Uit de afbeelding blijkt dat het ontwerp in vergelijking met de huidige Galaxy Tab S2-serie grotendeels ongewijzigd is gebleven. Het lijkt dan ook te gaan om een kleinere upgrade met een iets snellere processor.

Wanneer de Galaxy Tab S3-serie wordt aangekondigd is nog niet duidelijk, maar we vermoeden dat dit net als voorgaande jaren ergens rond het einde van de zomer zal gebeuren.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*