Apple test iOS 9.1 voor lancering van iPad Pro in oktober?

Tablets

Apple gaat iOS 9 volgens de laatste geruchten op woensdag 16 september lanceren voor de iPhone, iPad en iPod Touch, maar inmiddels zou het bedrijf intern ook al zijn begonnen met het testen van de eerste grote update: iOS 9.1. De website MacRumors zegt dat het in juli twee weken lang een toename heeft gezien in het aantal apparaten draaiend op iOS 9.1.

De website meldt dat er vanaf 21 juli een klein aantal apparaten met iOS 9.1 zijn gespot in de logs van de server. In de twee daaropvolgende weken groeide dit aantal gestaagd verder, waarna het in augustus vrijwel volledig stokte. Het merendeel van de iOS 9.1 bezoeken waren afkomstig van de iPad en iPad Mini, terwijl de rest van de bezoeken afkomstig was van een apparaat met hetzelfde formaat als de iPhone 6 Plus. Het is niet duidelijk of het hier gaat om bestaande iOS apparaten of nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld de iPhone 6S Plus, iPad Mini 4 of iPad Air 3.

[sc:adsense-tekst ]

Onduidelijk is nog welke nieuwe features iOS 9.1 gaat brengen, maar volgens verschillende geruchten wordt de update gelijktijdig met de 12,9-inch iPad Pro gelanceerd, die in oktober of november tijdens een eigen evenement zou worden aangekondigd. Mogelijk kunnen we tijdens dit evenement ook de iPad Mini 4 of iPad Air 3 verwachten, hoewel deze modellen volgens recent nieuws ook tijdens het iPhone evenement op 9 september kunnen worden gepresenteerd.

Wij achten de kans echter groter dat de nieuwe iPads, waaronder de iPad Pro, tijdens een los evenement worden gepresenteerd, zoals dat in de voorgaande jaren ook het geval was. In de afgelopen weken hebben we simpelweg te weinig onderdelen zien lekken die duiden op de komst van een iPad Pro. Een lancering in oktober of november geeft Apple ook meer tijd om iOS 9.1 volledig te optimaliseren voor het grotere 12,9-inch scherm van de iPad Pro. Daarnaast zou de tablet beschikken over een drukgevoelig Force Touch touchscreen, een (optionele) stylus en een USB-C-poort met ondersteuning voor randapparatuur.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*