.

‘Apple schroeft productie 10,5-inch iPad Pro op’

Tablets

Apple heeft naar verluidt de productie van zijn aankomende 10,5-inch iPad Pro opgeschroefd, waardoor het aannemelijk wordt dat de tablet ergens in de komende periode wordt gelanceerd, zo claimen anonieme bronnen uit de Taiwanese toeleveringsketen. DigiTimes bracht deze vrijdag naar buiten dat het aantal verzendingen van de 10,5-inch iPad Pro in juli zou oplopen naar 600.000 exemplaren, een verhoging ten opzichte 500.000 exemplaren die momenteel zouden worden geproduceerd. Het totale aantal zou tegen het einde van het jaar rond de vijf miljoen komen te liggen.

10,5-inch iPad Pro

Lancering komt dichterbij

Onlangs verschenen er geruchten dat Apple in maart is begonnen met een beperkte productie van de nieuwe tablet. Op dat moment was het nog onduidelijk wanneer de nieuwe iPad Pro zou worden aangekondigd, maar volgens de doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo bestaat er kans van meer dan 70 procent dat de tablet volgende maand tijdens de WWDC-keynote wordt gepresenteerd.

De nieuwe iPad Pro is naar verwachting ongeveer even groot als het huidige 9,7-inch model, maar beschikt over een groter scherm dankzij dunnere schermranden. Analisten zeggen dat Apple hoopt op een heropleving van de tabletmarkt, omdat de verkoop van iPads al 13 opeenvolgende kwartalen is gedaald. Consumenten lijken weinig redenen te zien om hun huidige tablet te vervangen door een model dat een stukje sneller is, maar verder weinig nieuws brengt.

Of toch niet?

Een andere mogelijkheid is dat Apple de 10,5-inch iPad pas in oktober gaat onthullen, zodat alle ogen zijn gericht op de iPhone 8. Het aankomende vlaggenschip wordt vermoedelijk voorzien van een nieuw glazen ontwerp en een oledscherm met dunnere schermranden. De iPhone 8 wordt in september verwacht.

Verder zou Apple plannen hebben om de 12,9-inch iPad Pro in 2017 te upgraden, maar wanneer de massaproductie van start gaat is nog steeds niet helder. Sommige analisten verwachten dat de productie in juni van start gaat en dat de lancering ergens in het derde kwartaal zal plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren