Streamingdienst Disney+ gelanceerd: downloads apps voor iOS, Android, Android TV, PlayStation 4 en meer

Streamingdiensten

Disney+ is na een proefperiode van twee maanden officieel gelanceerd. Nieuwe klanten kunnen de streamingdienst de eerste zeven dagen gratis proberen, na de proefperiode wordt dit automatisch omgezet in een betaald abonnement. Een abonnement kost dan €6,99 per maand of €69,99 per jaar. Er zijn apps beschikbaar voor Android, Android TV, Chromecast, iOS, tvOS (Apple TV), PlayStation 4, Xbox One en LG’s webOS. Mocht je de Android TV-app niet kunnen vinden, zoek dan naar com.disney.

Disney+ gratis proberen

 • Open de website van Disney+ en maak een account aan
 • Betaal €0,01 om je bankrekening, creditcard of PayPal te koppelen
 • Download de Disney+ app
 • Login met je account en begin met kijken

Het is overigens niet vereist om Disney+ met een app te gebruiken, want films en series zijn vanuit de browser te bekijken, maar in tegenstelling tot de iOS- en Android-apps is het downloaden van content niet mogelijk. Gebruikers van Disney+ kunnen in totaal zeven profielen aanmaken en er zijn maximaal vier streams op hetzelfde moment mogelijk. Op dit moment zijn er ongeveer 550 films en 90 series beschikbaar.

Disney+ heeft vijf centrale hubs: Disney’s eigen films en series, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Het laatstgenoemde bedrijf is is handen van 21st Century Fox, maar valt tegen de tijd dat Disney+ wordt gelanceerd onder Disney. Er zal één app verschijnen die vijf verschillende gebruikerservaringen moet bieden. “We gaan fans het beste bieden van alle merken”, aldus Disney-topman Bob Iger, door het uiterlijk en de functies van alle hubs aan te passen.

Disney kiest daarmee overduidelijk voor een andere weg dan concurrent Netflix. In Netflix ziet alles er nagenoeg hetzelfde uit, terwijl Disney de verschillende merken van elkaar wil scheiden. Hij kondigde daarnaast een nieuwe Star Wars-serie aan en bevestigde dat er een serie over Loki uit het Marvel-universum komt.

Ten slotte gaf Iger toe dat series en films die nu nog op televisie worden uitgezonden in de toekomst kunnen worden verplaatst naar Disney+ als dit de beste manier is om met dergelijke content geld te verdienen. “We kunnen niet schatten of dat zal gebeuren en wanneer, maar we zullen scherp zijn”, vertelde Iger aan investeerders.

4 Reacties

 1. disney+ app voor webos ? staat er niet tussen

  Reageer
  • Is nog niet voor iedere LG-televisie met webOS beschikbaar.

   Reageer
 2. Als je de Disney+ app op je Android TV wilt installeren wil dat via de ingebakken Play store wel eens niet lukken (bij mij stond hij er niet tussen). Uiteindelijk is het gelukt voor je de internetbrowser op de TV naar de app te navigeren en deze vanuit hier te installeren. Is toch een stuk makkelijker dan de streamen.

  Reageer
  • Je kan de app ook vinden door naar com.disney te zoeken.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*